Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
GIANT A
Giant B
GIANT C
Johannes Nyholm

The Giant
(Jätten)

Ruotsi, Tanska 2016
Ruotsinkielinen, tekstitys englanniksi
90 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


The Giant on poikkeuksellinen teos aina päähenkilöään myöten. Rikard on autistinen, kolmekymppinen mies, jolla on kaksi suurta unelmaa. Ensimmäinen niistä on kontakti omaan äitiin, josta Rikard joutui eroon heti synnytyksessä. Toinen on menestys tulevassa petanquen pohjoismaiden mestaruusottelussa. Yhteiskunnan marginaaliin kuuluvan, epämuodostuneen ja sairaan Rikardin tie ei ole kevyt kulkea. Tukenaan hänellä on sentään Roland, rehti ystävä, jollaisen jokainen meistä tarvitsisi.

Pysäyttävä ruotsalaiselokuva on vertaansa vailla. Se yhdistää viiltävään sosiaaliseen realismiin hersyvää komiikkaa, ripauksen fantasiaa ja aimo annoksen urheilua. Viisas teos tulvii rakkautta ja sydämeenkäypää oikeamielisyyttä sekä kyseenalaistaa sen, mitä pidämme normaalina. The Giant palkittiin Ruotsin Guldbagge-gaalassa mm. parhaasta käsikirjoituksesta sekä parhaana elokuvana.
Jenni Ukkonen
Giant DIRECTOR

Ohjaus: Johannes Nyholm

Johannes Nyholm (s. 1974) on ruotsalainen taiteilija, animaattori ja elokuvantekijä. Hän on ohjannut lukuisia kansainvälisesti palkittuja lyhytelokuvia, mm. elokuvat Dockpojken ja Las Palmas. The Giant on Nyholmin debyytti pitkän elokuvan saralla.
Käsikirjoitus: Johannes Nyholm
Näyttelijät: Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud, Linda Faith
Tuotanto: Maria Dahlin & Morten Kjems Hytten Juhl / Garagefilm International, Beofilm
Kopio: Svenska Filminstitutet

IMDb

Näytökset