Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
In Loco Parentis Ab
In Loco Parentis B
In Loco Parentis C
Neasa Ní Chianáin & David Rane

In Loco Parentis

Irlanti, Espanja 2016
Englanninkielinen, ei tekstitystä
99 min
Sallittu kaikenikäisille
Neasa Ní Chianáinin ja David Ranen dokumentti In Loco Parentis sukeltaa irlantilaisen yksityiskoulun Headfortin hurmaavaan maailmaan. Dokumentti seuraa erityisesti koulun omalaatuista opettajapariskuntaa, Amanda ja John Leydeniä, jotka ovat tavanneet samaisessa oppilaitoksessa 46 vuotta aikaisemmin. Elokuva keskittyy  opettajien ohella myös kolmeen oppilaaseen, joiden mukana päästään ihailemaan aina yhtä kiehtovia lapsuuden mysteereitä.

Sumuisille leikkikentille, kauniisiin metsiin ja kylmille kivikäytäville sijoittuvat kohtaukset luovat elokuvaan pysyvyyttä ja ajattomuutta. Elokuva on intiimi ja rehellinen kuvaus koulun elämästä ja saa katsojan unohtamaan ummehtuneen kuvan perinteisestä sisäoppilaitoksesta ensimmäisistä ruuduista lähtien.
Emma Vuorinen
In Loco Parentis DIRECTORS

Ohjaus: Neasa Ní Chianáin & David Rane

Neasa Ní Chianáin (s. 1975) on irlantilainen dokumenttiohjaaja, joka on ohjannut dokumenttielokuvien lisäksi lukuisia televisiodokumentteja ja lyhytelokuvia. Irlantilainen David Rane on tuottanut useita palkittuja dokumentteja, animaatioelokuvia ja lyhytelokuvia. 
Tuotanto: David Rane / Soilsiú Films
Myynti: Magnolia Pictures

IMDb

Näytökset