Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Home A
Handle with Care B
Home C
Fien Troch

Home

Belgia 2016
Hollanninkielinen, tekstitys englanniksi
103 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Fien Troch on luonut visuaalisesti ja emotionaalisesti vahvan kuvauksen teini-iästä. Mustavalkoisen kerronnan sijaan Home menee harmaalle alueelle, jossa teinit ovat kaukana kiiltokuvaenkeleistä, eikä homma aina ole hallussa vanhemmillakaan. Nuoret ovat narsistisia ja seksuaalisesti aktiivisia, käyttävät päihteitä ja pitkästyvät välillä kuoliaaksi. Vanhemmat puolestaan kuvittelevat olevansa hyviä ihmisiä, mutta eivät kuitenkaan osaa kommunikoida lastensa kanssa tai luoda heihin aitoa yhteyttä.

Todellisiin tapahtumiin pohjaavaa draamaa ei väännetä katsojalle rautalangasta, vaan nuorten päähenkilöiden tarina ja sen vivahteet avautuvat hienovaraisella tavalla.
Minna Yläkoski
Home DIRECTOR

Ohjaus: Fien Troch

Fien Troch (s. 1978) on belgialainen ohjaaja, joka myös käsikirjoittaa elokuvansa itse. Home on hänen neljäs pitkä elokuvansa, ja se palkittiin Venetsian elokuvajuhlien Orizzonti-kilpasarjassa parhaasta ohjauksesta.
Käsikirjoitus: Fien Troch & Nico Leunen
Näyttelijät:  Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog, Lena Suijkerbuijk, Karlijn Sileghem, Els Deceukelier, Robby Cleiren
Tuotanto: Antonino Lombardo / Prime Time
Myynti: Doc & Film International

IMDb

Näytökset