Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
HEARTSTONE A
HEARTSTONE B © Studios Production Roxana Reiss.jpg
HEARTSTONE C © SF Studios Production Roxana Reiss
Guðmundur Arnar Guðmundsson

Heartstone
(Hjartasteinn)

Islanti, Tanska 2016
Islanninkielinen, tekstitys englanniksi
129 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Pieni kalastajakylä Islannin idyllisellä maaseudulla. 14-vuotiaat Thor ja Kristján ovat parhaita ystäviä. Kun kesä tulee ja koulu loppuu, pojat vetelehtivät toisten poikien kanssa, mutta katsovat kulmiensa alta myös tyttöjä. Paitsi Kristján, joka ei katsele tyttöjä vaan Thoria.

Heartstone on kuitenkin paljon enemmän kuin elokuva nuoren miehen heräämisestä homoseksuaalisuuteensa. Sen aihe on isompi ja yleisempi. Kaikilla elokuvan päähenkilöillä on kipupisteensä, omat epävarmuutensa ja salatut haaveensa. Ja juuri kaikkien näiden toiveiden ja pelkojen kuvaaminen paljaalla ja herkällä tavalla nostaa Guðmundssonin elokuvan erityiselle tasolle. Elokuva onkin viime aikojen kansainvälisesti palkituin islantilaiselokuva. Kotimaansa Edda-gaalassa se itseoikeutetusti tyhjensi palkintopöydän.
Mickael Suominen

Huom! Hanasaaren näytöksen lipunmyyntitiskillä ei valitettavasti voi maksaa kortilla.

Heartstone DIRECTOR

Ohjaus: Guðmundur Arnar Guðmundsson

Guðmundur Arnar Guðmundsson (s. 1982) on islantilainen ohjaaja. Hänen aiemmista lyhytelokuvistaan varsinkin Cannesissa palkittu Whalevalley (Hvalfjörður, 2013) on luonut vankan maineen Guðmundssonille. Heartstone on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.
Käsikirjoitus: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Näyttelijät: Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njálsdóttir, Jónína Þórdís Karlsdóttir, Rán Ragnarsdóttir
Tuotanto: Jesper Morthorst, Lise Orheim Stender, Anton Máni Svansson & Guðmundur Arnar Guðmundsson / SF Studios Production & Join Motion Pictures
Myynti: Films Boutique

IMDb

Näytökset