Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
HIPPOPOTAMUS A
HIPPOPOTAMUS B
HIPPOPOTAMUS C
John Jencks

The Hippopotamus

Iso-Britannia 2017
Englanninkielinen, tekstitys suomeksi
86 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Menneellä maineellaan ratsastava runoilija Ted Wallace on viettänyt viime vuosikymmenet viskiä siemaillen ja pahennusta kulttuuriväen keskuudessa aiheuttaen. Uusia runoja ei ole syntynyt pitkään aikaan, mutta skandaaleja sitäkin enemmän. Yllättäen hän saa erikoisen toimeksiannon. Tedin tulee selvittää mikä on totuus Swafford Hallin kartanon ihmeparantumisten takana. Sekalaisen vierasjoukkion viettäessä joutilasta viikonloppua alkavat palaset loksahdella paikoilleen.

Stephen Fryn samannimiseen romaaniin perustuva elokuva sujahtaa paikoitellen pikimustan huumorin puolelle ja on täynnä toinen toistaan nokkelampia sanailuja sekä herkullista dialogia. Englantilaista estetiikkaa ja tapakulttuuria henkivä The Hippopotamus on pakollista katsottavaa jokaiselle anglofiilille.
Annu Suvanto
Hippopotamus DIRECTOR

Ohjaus: John Jencks

Valmistuttuaan amerikkalaisesta elokuvakoulusta 2008 John Jencks muutti takaisin kotimaahansa Iso-Britanniaan, jossa hän perusti tuotantoyhtiön The Electric Shadow Company. The Hippopotamus on tuottajanakin kunnostautuneen Jencksin toinen pitkä ohjaustyö.
Käsikirjoitus: Stephen Fryn romaanin The Hippopotamus (1994, suom. Virtahepo) pohjalta Tom Hodgson & Blanche McIntyre
Näyttelijät: Roger Allam, Fiona Shaw, Matthew Modine, Tim McInnerny, Emily Berrington, Geraldine Somerville, Tommy Knight
Tuotanto: Jay Taylor & Alexa Seligman / The Electric Shadow Company
Kopio: Offbeat Cinema

IMDb

Näytökset