Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
ORIGINAL BLISS A
ORIGINAL BLISS B
ORIGINAL BLISS C
Sven Taddicken

Original Bliss
(Gleißendes Glück)

Saksa 2016
Saksankielinen, tekstitys englanniksi
102 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Helenan väkivaltaisesta avioliitosta on onnellisuus kaukana ja rypyssä on myös naisen jumalsuhde. Aina aikaisemmin hartaan uskonnollinen Helena etsii vakaumukselliseen kriisiinsä apua suositun elämäntaito-gurun opuksesta, mikä johtaa niin Helenan itsensä kuin kirjan kirjoittaneen karismaattisen psykiatrin monisyiseen ja rajoja rikkovaan suhteeseen.

Kahden kadonneen sielun kohtaamista kuvaava psykologinen draama on intensiivinen tutkielma uskosta, addiktioista ja väkivallasta ja lohdullisemmin myös kuvaus hyväksynnästä ja uudelleen löydetystä vapaudesta. Huikeat roolisuoritukset, naseva dialogi ja herkullinen huumori siivittävät hengen ja lihan taisteluja sukelluksessa kaikki rajat ylittävään self help -oppaaseen.
Jenni Ukkonen
Original Bliss DIRECTOR

Ohjaus: Sven Taddicken

Saksalainen Sven Taddicken (s. 1974) opiskeli elokuvaohjaajaksi Baden- Württembergin elokuva-akatemiassa. Taddickenin esikoispitkä Getting My Brother Laid (2001) palkittiin mm. FIPRESCI-palkinnolla Rotterdamin elokuvajuhlilla.
Käsikirjoitus: A.L. Kennedyn novellikokoelman Original Bliss (1997) pohjalta Sven Taddicken, Stefanie Veith & Hendrik Hölzemann
Näyttelijät: Martina Gedeck, Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Hans-Michael Rehberg, Dietrich Brüggemann, Imke Büchel
Tuotanto: Alexander Bickenbach & Manuel Bickenbach / Frisbeefilms
Myynti: The Picture Tree

IMDb

Näytökset