Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Muistoja äidistäni A © Simone Martinetto
Muistoja äidistäni B © Simone Martinetto
Muistoja äidistani C © Simone Martinetto
Marco Bellocchio

Muistoja äidistäni
(Fai bei sogni)

Italia, Ranska 2016
Italiankielinen, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
134 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Italialainen ohjaajamestari Marco Bellocchio on uutuusdraamassaan  jättänyt vaihteeksi politikoinnin sikseen. Muistoja äidistäni kuvaa kauniisti ja kirpaisevan koskettavasti traagisten lapsuuden muistojen traumauttamaa miestä.

Massimo Gramellinin omaelämäkerralliseen menestysromaaniin Fai bei sogni (2012), perustuvassa draamassa keski-ikään ehtinyt, arvostettu toimittaja ei osaa elää, vaikka hänen elämässään kaikki on hyvin. Hän ei vielä aikuisenakaan ole päässyt sen yli, että hänen äitinsä kuoli hänen ollessaan yhdeksänvuotias. Usealla aikatasolla liikkuvassa kerronnassa mies palaa muistoissaan onnelliseen lapsuuteensa ja yrittää samalla ymmärtää äitinsä kohtaloa.
Timo Kuismin
Muistoja äidistäni DIRECTOR

Ohjaus: Marco Bellocchio

Marco Bellocchio (s. 1939) on italian tunnetuimpia ohjaajia ja käsikirjoittajia. Bellocchion tunnetuimpiin töihin kuuluu läpimurtoelokuva Nyrkit taskussa (1965), My Mother's Smile (2002), Huomenta, yö (2003) sekä Mussolinin salattu rakkaus (2009).
Käsikirjoitus: Massimo Gramellin romaanin Fai bei sogni (2012) pohjalta Valia Santella, Edoardo Albinati & Marco Bellocchio
Näyttelijät: Valerio Mastandrea, Bérénice Bejo, Guido Caprino, Nicolò Cabras, Dario Dal Pero, Barbara Ronchi, Miriam Leone
Tuotanto: Beppe Caschetto / IBC Movie, Kavac, Rai Cinema, Ad Vitam
Levitys: Future Film

IMDb

Näytökset