Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Egon Schiele A
Egon Schiele B
Egon Schiele C
Dieter Berner

Egon Schiele: Death and the Maiden
(Egon Schiele: Tod und Mädchen)

Itävalta, Luxemburg 2016
Saksankielinen, tekstitys englanniksi
110 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Itävaltalaisen taiteilijan, Wienin oman pojan Gustav Klimtin nuorempi aikalainen ja hyvä ystävä Egon Schiele oli ekspressionismin suuria mestareita. Schielen töiden merkitys ja arvostus on ajan mittaan vain kasvanut. Rohkeilla töillään kohua aiheuttanut Schiele ei juuri ehtinyt nauttia maineestaan, sillä hän kuoli vain 28-vuotiaana 1900-luvun alussa Euroopassa riehuneeseen espanjantautiin.

Itävaltalaisohjaaja Dieter Bernerin ajankuvaltaan harkitusti toteutetussa draamassa keskitytään Schielen naisiin, juhliin ja maalauksiin. Elokuvaa on kuvattu mm. Tšekin idyllisessä Český Krumlovissa, jossa Schiele maalasi. Draama valottaa erityisen upeasti Schielen ehkä kuuluisimman maalauksen Tod und Mädchen syntyä.
Timo Kuismin
Egon Schiele DIRECTOR

Ohjaus: Dieter Berner

Dieter Berner (s. 1944) on itävaltalainen ohjaaja, näyttelijä sekä käsikirjoittaja, joka on ollut useissa palkituissa televisiosarjoissa ja -elokuvissa 1970-luvulta alkaen. Bernerin ensimmäinen oma kokopitkä elokuva Joint Venture julkaistiin 1994.
Käsikirjoitus: Hilde Bergerin kirjan Tod und Mädchen: Egon Schiele und die Frauen (2009) pohjalta Hilde Berger & Dieter Berner
Näyttelijät: Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachner, Larissa Aimee Breidbach, Marie Jung, Elisabeth Umlauft
Tuotanto: Franz Novotny, Alexander Glehr, Bady Minck, Alexander Dumreicher-Ivanceanu / Novotny & Novotny Filmproduktion & Amour Fou
Myynti: The Picture Tree International

IMDb

Näytökset