Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
STALIN
STALIN
STALIN
Fanny Ardant

Stalin's Couch
(Le divan de Staline)

Ranska, Portugali 2017
Ranskankielinen, tekstitys englanniksi
92 min
Sallittu yli 7-vuotiaille


Josif Stalin (Gérard Depardieu) viettää elämänsä ehtoota georgialaisessa linnassa. Neuvostoliiton lupaavimman taiteilijan Oleg Danilovin (Paul Hamy) on määrä suunnitella miehelle patsas Punaiselle Torille. Vanhaa ja huonokuntoista Stalinia hoivaa hänen pitkäaikainen rakastajattarensa Lydia (Emmanuelle Seigner). Danilovin ja Lydian välillä on vaarallista kemiaa, jonka myös vanha diktaattori huomaa.

Stalin's Couch sopii täydellisesti Cannes- ja Golden Globe-palkitulle Gérard Depardieulle. Fanny Ardant'n tapa kuvata neuvostojohtajan arkea ja syvästä kokemuksesta kumpuavaa tapaa toimia ovat omiaan Depardieulle, joka kantaa elokuvan alusta loppuun saakka mestarinäyttelijän taidoillaan ja karismallaan.
Jani Honkonen
Stalins Couch Director

Ohjaus: Fanny Ardant

Fanny Ardant (s. 1949) on Hopeisella karhulla ja César-palkinnolla palkittu näyttelijä ja ohjaaja. Ardant on yksi Ranskan tunnetuimmista naisnäyttelijöistä. Hänen ohjausdebyyttinsä Ashes and Blood (Cendres et sang, 2009) sai Cannesin elokuvajuhlilla Golden Camera -ehdokkuuden.
Käsikirjoitus: Jean-Daniel Baltassat'n romaanin Le Divan de Stalin (2013) pohjalta Fanny Ardant
Näyttelijät: Gérard Depardieu, Emmanuelle Seigner, Paul Hamy, François Chattot, Luna Picoli-Truffaut, Tudor Istodor, Alexis Manenti
Tuotanto: Paulo Branco / Alfama Films Production & Leopardo Filmes
Myynti: Alfama Films

IMDb

Näytökset