Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
DAY WILL COME A
DAY WILL COME B (c) Christian Geisnæs
DAY WILL COME C
Jesper W. Nielsen

The Day Will Come
(Der kommer en dag)

Tanska 2016
Tanskankielinen, tesktitys englanniksi
119 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Kööpenhaminassa eletään kuplivaa 1960-lukua, kun nuori veljeskaksikko Elmer ja Erik viedään sairaalta äidiltään ja sysätään lastenkotiin. Pahamaineisen poikakodin kasvatusmetodit ja johtaja Heckin (Lars Mikkelsen) tyrannimainen kuri ovat vuosikymmeniä ajastaan jäljessä. Elmer ja Erik ymmärtävät heti, että heidän vapautensa on mennyttä ja jokaisesta päivästä laitoksessa tulee pelon leimaama selviytymistaistelu.

Jesper W. Nielsenin tositapahtumiin pohjaava upea draama kuvaa Tanskan lastensuojelun historian mustaa kautta. Poikakotien muurien suojissa piili hyväksikäyttöä ja kidutusta, jota viranomaiskoneiston korruptoituneisuus suojasi. Elokuvassa kaiken synkkyyden alta paistaa kuitenkin toivo paremmasta tulevaisuudesta, jota tyrannikaan ei pysty viemään.
Jenni Ukkonen
Day Will Come DIRECTOR

Ohjaus: Jesper W. Nielsen

Tanskan elokuvakoulun kasvatti Jesper W. Nielsen (s. 1962) valmistui vuonna 1986 leikkaajaksi, mutta laajensi pian käsikirjoittamiseen ja ohjaamiseen. Nielsen teki ensin lasten ja nuorten lyhytelokuvia, kunnes draamakomedia Okay (2002) teki hänestä koko kansan ohjaajan.
Käsikirjoitus: Søren Sveistrup
Näyttelijät: Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann, Albert Rudbeck Lindhardt
Tuotanto: Peter Aalbæk Jensen, Sisse Graum Jørgensen & Louise Vesth / Zentropa Entertainments 3
Kopio: Det Danske Filminstitut

IMDb

Näytökset