Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
DEPARTURE A
DEPARTURE B
DEPARTURE C
Andrew Steggall

Departure

Iso-Britannia, Ranska 2015
Englannin- ja ranskankielinen, tekstitys englanniksi
109 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Elliot ja hänen äitinsä valmistelevat muuttoaan pois Etelä-Ranskan maaseudulta, kun heidän elämäänsä astuu komea ja särmikäs Clément. Runoilijan urasta haaveileva Elliot ystävystyy Clémentin kanssa ja kokee oudon tunteen sisällään. Äiti tasapainoilee muuton ja rakoilevan avioliittonsa aiheuttaman identiteettikriisin kanssa, mikä aiheuttaa haasteita koko perheen elämään.

Departure on paljas ja kaunis elokuva. Sen parasta antia on ehdottomasti - eteläranskalaisen postikorttimaiseman ohella - tapa, jolla Steggall käsittelee Elliotin ja Clément'n välistä kemiaa ja seksuaalisen identiteetin muodostumista. Muun muassa Dublinin elokuvajuhlilla palkittu draama on herkkä ja humaani kuvaus heräävän seksuaalisuutensa kanssa painivan nuorukaisen mielenmaisemasta.
Jani Honkonen
Departure DIRECTOR

Ohjaus: Andrew Steggall

Andrew Steggall on nouseva brittiläinen elokuvaohjaaja, jonka lyhytelokuvat ovat kahmineet arvostusta ja palkintoja HLBT-piireissä. Hänen lyhytelokuvansa The Red Bike palkittiin Iris Prize -palkinnolla vuonna 2011. Departure on Steggallin ensimmäinen pitkä elokuva.
Käsikirjoitus: Andrew Steggall
Näyttelijät: Juliet Stevenson, Alex Lawther, Phénix Brossard, Finbar Lynch
Tuotanto: Pietro Greppi, Cora Palfrey, Guillaume Tobo / Connectic Studio, Motion Group Pictures
Kopio: Pascale Ramonda

IMDb

Näytökset