Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
DENIAL A
DENIAL B
DENIAL C
Mick Jackson

Denial

Mick Jackson 2016

Englanninkielinen, ei tekstitystä

110 min

Sallitty yli 7-vuotiaille

Tapettiinko natsien keskitysleireillä sittenkään niin paljon juutalaisia? Denial on tositapahtumiin perustuva oikeussalidraama 90-luvun lopulta. Amerikkalainen holokausti-tutkija  Deborah Lipstadt (Rachel Weisz) oli kirjassaan syyttänyt natsien historiasta kirjoja kirjoittanutta David Irvingiä (Timothy Spall) mm. faktojen vääristelystä, minkä seurauksena Irving haastoi Lipstadtin kunnianloukkauksesta oikeuteen Britanniassa.

Eikä brittiläinen oikeuslaitos olekaan lainkaan niin suoraviivainen eikä selkeä, kuin mitä pragmaattinen amerikkalaishistorioitsija oli olettanut. Mutta viime kädessä koko oikeudenkäynti kiertyy kuitenkin yhden hyytävän ajankohtaisen kysymyksen ympärille: voiko totuuden vääristelemisestä selvitä silkalla röyhkeydellä?
Mickael Suominen
Denial DIRECTOR

Ohjaus: Mick Jackson

Englantilainen Mick Jackson (s. 1943) on palkittu, pitkän linjan TV- ja elokuvaohjaaja sekä TV-tuottaja. Pääosan urastaan hän on työskennellyt television parissa Britanniassa ja USA:ssa. Jacksonin nimekkäimpiin elokuvaohjauksiin kuuluu The Bodyguard (1992).
Käsikirjoitus: Deborah Lipstadtin kirjan History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier (2005) pohjalta David Hare
Näyttelijät: Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall, Andrew Scott, Jack Lowden, Caren Pistorius, Alex Jennings
Tuotanto: Gary Foster & Russ Krasnoff / Krasnoff/Foster Entertainment, Shoebox Films, Participant Media & BBC Films
Kopio: Park Circus

IMDb

Näytökset