Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Distinguished Citizen A
Distinguished Citizen B
Distinguished Citizen C
Mariano Cohn & Gaston Duprat

The Distinguished Citizen
(El ciudadano ilustre)

Espanja, Argentiina 2016
Espanjankielinen, tekstitys englanniksi
117 min
Sallittu yli 7-vuotiaille


Kieltäydyttyään vastaanottamasta arvostettuja palkintoja ympäri maailmaa, Nobel-kirjailija, Daniel Mantovani, hyväksyy kutsun vierailla kotikylässään Argentiinassa, jossa hän ei ole käynyt kymmeniin vuosiin. Kylä ja sen ihmiset ovat olleet inspiraation lähde hänen tarinoilleen. Vastoinkäymiset alkavat kuitenkin jo matkalla kylään ja kauniilla sanoilla ja juhlilla alkanut kyläläisten kohtaaminen päätyy kommelluksiin ja väärinkäsityksiin.

The Distinguished Citizen on palkittu lukuisilla palkinnoilla mm. Oscar Martínez voitti parhaan pääosanesittäjän palkinnon Venetsian elokuvafestivaaleilla. Elokuva oli myös Argentiinan Oscar-ehdokas.
Manna Katajisto
Distinguished Citizen DIRECTORS

Ohjaus: Gastón Duprat

Gastón Duprat (s. 1969) ja Mariano Cohn (s. 1975) ovat argentiinalaisia ohjaajia ja tuottajia, jotka ovat tehneet töitä yhdessä 1990-luvulta asti. Kaksikko aloitti uransa kokeellisen elokuvan ja videotaiteen parissa, mutta on tehnyt myös useita televisiosarjoja sekä elokuvia.
Käsikirjoitus: Andrés Duprat
Näyttelijät: Oscar Martínez, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Nora Navas, Manuel Vicente, Belén Chavanne, Gustavo Garzón, Julián Larquier, Emma Rivera
Tuotanto: Fernando Sokolowicz / Arco Libre
Myynti: Latido Films

IMDb

Näytökset