Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
FABULOUS PATARS A
FABULOUS PATARS B
FABULOUS PATARS C
Sophie Reine

The Fabulous Patars
(Cigarettes et chocolat chaud)

Ranska 2016
Ranskankielinen, tekstitys englanniksi
98 min
Sallittu yli 7-vuotiaille

Patarit ovat tuskin koskaan olleet mikään maailman tavallisin perhe, mutta perheen äidin kuolema on suistanut arjen lopullisesti raiteiltaan. David Bowien biisien mukaan nimetyt marsut tuppaavat menehtymään ennen aikojaan ja kahta työtä tekevä isä lahjoo tyttärensä viikonloppuaamuisin hiljaisiksi hampurilaisaterioilla. Vanhemman tyttären koulukaan ei oikein ota sujuakseen, kun oppitunteja häiritsevät pakkoliikkeet.

Patarit taitavat tarvita apua, vaikka eivät itse sitä myöntäisikään. Tähän lopputulokseen tulee ainakin lastensuojeluviranomainen, joka määrää isän vanhemmuuskurssille. Hyväntuulinen ja hieman surumielinen elokuva haastaa katsojaa pohtimaan, mitä on olla perhe - ja hieman myös sitä, onko toisenlainen maailma mahdollinen.
Sanni Myllyaho
Fabulous Patars DIRECTOR

Ohjaus: Sophie Reine

The Fabulous Patars on ranskalaisen Sophie Reinen ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Elokuva oli ehdolla parhaan debyytin César-palkinnon saajaksi. Reinellä on kuitenkin takanaan jo pitkä ura elokuvaleikkaajana, ja César -palkinto vyöllä parhaasta elokuvaleikkauksesta.
Käsikirjoitus: Sophie Reine & Gladys Marciano
Näyttelijät: Gustave Kervern, Camille Cottin, Héloïse Dugas, Fanie Zanini, Thomas Guy, Franck Gastambide
Tuotanto: Isabelle Grellat / Mandarin Production
Myynti: MK2

IMDb

Näytökset