Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
BEUYS A © Zeroonefilm Ute Klophaus
BEUYS B © Zeroonefilm Klaus Staeck
BEUYS C © Zeroonefilm Erich Puls Klaus Lamberty

Andres Veiel

Beuys

Saksa 2017
Saksan- ja englanninkielinen, tekstitys englanniksi
107 min
Sallittu kaikenikäisille
Andres Veielin tyylikkäästi rakennetun dokumentin aiheena on vuonna 1986 kuollut, karismaattinen ja omaperäinen saksalainen taiteilija Joseph Beuys. Beuys oli toisessa maailmansodassa Saksan armeijan taistelulentäjä. Hänen lentokoneensa syöksyttyä maahan Krimillä, Beuys loukkaantui vakavasti. Myöhemmin hän hyödynsi rankkoja kokemuksiaan taiteessaan ja tuli kuuluisaksi 60-luvulla omaperäisistä taideprojekteistaan.

Dokumentti sisältää hienoja tv-taltiointeja, joissa taiteilija julistaa äkkivääriä mielipiteitään ja ylistää taiteen parantavaa voimaa. Hän esiintyy räväkästi poliittisissa ohjelmissa sekä näyttelyidensä avajaisissa tavaramerkikseen muodostunut lierihattu päässään. Ja aivan kuin tilauksesta Joseph Beuysin näyttely on juuri nyt nähtävissä Espoon modernin taiteen museossa, EMMAssa!
Timo Kuismin

EMMA-klubikortilla sekä EMMAn Beuys -näyttelylipulla saa kaksi lippua yhden hinnalla Beuys-dokumenttiin!
Beuys DIRECTOR

Ohjaus: andres Veiel

Andres Veiel (s. 1959) on saksalainen elokuva- ja teatteriohjaaja sekä kirjailija. Elokuvia Veiel on ohjannut 1990-luvun alkupuolelta asti. Veiel tunnetaan erityisesti elokuvistaan Länsi-Saksan vaaran vuodet (Black Box BRD, 2001) sekä Kuka, ellemme me? (Wer wenn nicht wir, 2011).
Käsikirjoitus: Andres Veiel
Esiintyjät: Caroli Tisdall, Rhea Thönges-Stringaris, Franz Joseph van der Grinten, Johannes Stüttgen, Klaus Staeck
Tuotanto: Thomas Kufus / zero one film
Myynti: Beta Cinema

IMDb

Näytökset