Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Axolotl Overkill A
Axolotle B
Axolotle C
Helene Hegemann

Axolotl Overkill

Saksa 2017
Saksan- ja englanninkielinen, tekstitys englanniksi
94 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Vauhtia ja villiä menoa ei puutu Helene Hegemannin esikoisohjauksesta, jossa seurataan 16-vuotiaan Miftin (ilmiömäinen Jasna Fritzi Bauer) edesottamuksia. Koulu vaihtuu baariin, auktoriteetit mitä hulvattomimpiin hahmoihin. Kuvaan vaeltava yksisarvinen tai huoneeseen tepasteleva pingviini eivät tässä maailmassa ihmetytä. Sisarusten kanssa asuva teini nauttii täysin siemauksin vapaudestaan mutta se ei tule ilman seuraamuksia.

Ohjaajan 17-vuotiaana kirjoittamaan, kohun herättäneeseen omaelämäkertaan perustuva elokuva on nuoruuden huumaa aidoimmillaan. Miftin heittäytyminen elämän pyörteisiin naurattaa ja hirvittää, mutta kuoren alta paljastuu herkkä ja haavoittuva ihminen, joka kaipaa tukea ja turvaa siinä missä kuka tahansa.
Maria Lehtonen
Axolotl Overkill DIRECTOR

Ohjaus: Helene Hegemann

Helene Hegemann (s. 1992) on Saksan Freiburgissa syntynyt kirjailija ja elokuvaohjaaja. Esikoiselokuva Axolotl Overkill perustuu palkittuun ja kotimaassaan suuren kohun herättäneeseen omaelämäkerralliseen esikoisromaaniin Aksolotli - Yliajo (2011).
Käsikirjoitus: Helene Hegemann romaaninsa Aksolotli - Yliajo pohjalta
Näyttelijät: Jasna Fritzi Bauer, Arly Jover, Mavie Hörbiger, Laura Tonke, Julius Feldmeier, Hans Löw, Christopher Roth, Sabine Vitua
Tuotanto: Hanneke van der Tas & Alain de la Mata / Vandertastic Films
Myynti: The Match Factory

IMDb

Näytökset