Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
ARDENNES A
ARDENNES B
ARDENNES C
Robin Pront

The Ardennes
(D'Ardennen)

Belgia 2015
Hollannin- ja ranskankielinen, tekstitys englanniksi
93 min
Sallittu yli 16-vuotiaille

Kenneth (Kevin Janssens) jää kiinni murrosta ja joutuu vankilaan. Hänen veljensä Dave (Jeroen Perceval) ja tyttöystävänsä Sylvie (Veerle Baetens) pääsevät pakoon ja välttyvät sanktioilta. Tuomiosta selvittyään Kenneth yrittää palata normaaliin elämään ja unohtaa menneet. Mutta voiko seepra päästä raidoistaan?

The Ardennes on riipaisevan karu ja synkkä draama. Kenneth ja Dave ovat veljekset kuin ilvekset, niin hyvässä kuin pahassakin. Vankila muuttaa ihmistä, mutta elokuvassa lienee enemmänkin kyse siitä, kuinka paljon muuttuvat ne ihmiset, jotka jäävät vankilan ulkopuolelle odottamaan tuomitun vapautumista. Kaikessa karuudessaan The Ardennes on suoraviivainen ja koskettava tarina veljesten välisestä rakkaudesta, joka kestää lähes mitä vain.
Jani Honkonen
Ardennes DIRECTOR

Ohjaus: Robin Pront

Robin Pront (s. 1986) on flaamilainen elokuvaohjaaja. The Ardennes on Prontin esikoispitkä ja mies palkittiin työstään Oostenden elokuvajuhlilla yhdessä Jeroen Percevalin kanssa (käsikirjoitus). Elokuva valittiin Belgian edustajaksi myös tämänvuotiseen Oscar-kisaan.
Käsikirjoitus: Jeroen Perceval & Robin Pront
Henkilöt: Jeroen Perceval, Kevin Janssens, Veerle Baetens, Jan Bijvoet, Viviana De Muynck, Eric Godon
Tuotanto: Bart Van Langendonck / Savage Film
Kopio: Pascale Ramonda

IMDb

Näytökset