Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Never Ever A
Never Ever B
NEVER EVER C
Benoît Jacquot

Never Ever
(À jamais)

Ranska, Portugali 2016
Ranskankielinen, tekstitys englanniksi
86 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Nuori taiteilija Laura (Julia Roy) rakastuu itseään huomattavasti vanhempaan elokuvaohjaajaan Reyhin (Mathieu Amalric) ja muuttaa tämän kanssa yhteen. Pian tämän jälkeen Rey kuitenkin kuolee ja Laura jää yksin suureen taloon ja eristäytyy muusta maailmasta menetyksensä vuoksi.

Never Ever on eleettömän verkkaisesti etenevä draama, joka käsittelee rakkautta, surua ja irti päästämisen vaikeutta. Don DeLillon vuonna 2001 julkaisemaan The Body Artist -pienoisromaaniin perustuva elokuva yllättää ja saa katsojan ajoittain epäilemään niin Reyn kuolemaa, kuin Lauran mielenterveyttäkin. Elokuvan keskiössä olevasta Julia Roysta tulee ilmeettömyytensä ja vähäeleisyytensä vuoksi hieman mieleen muuan Kristen Stewart, joten nuoren ranskattaren uraa kannattaa jatkossa pitää tarkkaan silmällä. Roy myös käsikirjoitti elokuvan.
Jani Honkonen

Ennakkonäytöksen 29.4. klo 18.00 liput: Korjaamo Kino.
Never Ever DIRECTOR

Ohjaus: Benoît Jacquot

Benoît Jacquot (s. 1947) on ranskalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Jacquot tunnetaan kenties parhaiten elokuvista The Disenchanted (La désenchantée, 1990), Farewell, My Queen (Les adieux à la reine, 2012) ja Diary of a Chambermaid (Journal d'une femme de chambre, 2015). Ohjaajalla on mm. Palme d'Or -ehdokkuus.
Käsikirjoitus: Julia Roy
Näyttelijät: Mathieu Amalric, Julia Roy, Jeanne Balibar, Victória Guerra
Tuotanto: Paulo Branco / Alfama Films
Myynti: Alfama Films

IMDb

Näytökset