Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Ec17-blogi

Vapaaehtoisena Cinéssä vuodesta 1992


Marion FieldsEspoo Cinén taustajoukoissa ahertaa vapaaehtoinen, jota tapahtuma on vetänyt puoleensa jo vuodesta 1992. Marion Fieldsille työskentely tämän kevään 28. Espoo Cinéssä on jo 25. kerta.

”Aloitin tuotemyynnistä ja siirryin muutaman vuoden kuluttua infopisteelle, jossa viihdyn edelleen. Olen kuitenkin kokeillut lähes kaikkea: tulkannut yleisötilaisuuksia, tehnyt käännöshommia ja sijaistanut salivastaavia. Lipunmyynti on ainut, mitä en ole vielä kokeillut.”

Vuosiin on mahtunut monta hienoa kokemusta: oppimista tapahtumajärjestelyistä, asiakaspalvelusta ja ennen kaikkea elokuvista mutta myös hauskuutta ja yhdessä tekemisen iloa. Hyötyä kokemuksista on ollut myös työelämän puolella.

”Aikuisoppilaitoksessa, jossa koulutamme järjestöjä, olen voinut jakaa kokemuksiani vapaaehtoisten ohjaamisesta tapahtumissa. Muissa vapaaehtoistöissä olen tehnyt materiaalia koulukino-elokuviin, ja hyödyntänyt näitä oppeja vastavuoroisesti Espoo Ciné -työssä.”

Vapaaehtoiskonkari on seurannut elokuvatapahtumaa aitiopaikalta. Se, mikä on pysynyt aina ennallaan, on Marionin mielestä festaritunnelma.

”Se on parasta! Tämä on tapahtuma kaikille elokuvan ystäville. Joka vuosi elokuvien joukosta on löytynyt minullekin yllätyssuosikki, elokuva, joka on puhutellut.”

Hauskoja muistoja tapahtumavuosilta riittää. Yhtenä esimerkkinä koululaisnäytökset, joissa hyvä elokuva saa oppilaat heittäytymään tunnelmaan täysillä. Kuitenkin eräs tulkkauskeikka 90-luvulta on ollut Marionille mieleenpainuvin.

”Festivaalin teemana oli äänisuunnittelu, ja vieraaksi saapui tunnettuja yhdysvaltalaisia äänisuunnittelijoita. Opiskelin vieraan aiheen sanastoa etukäteen kirjoista. Kolme päivää herrojen kanssa haastattelusta ja yleisötapahtumasta toiseen kierrettyäni puhuin elokuvan äänisuunnittelusta kuin vanha tekijä, sanaston tasolla ainakin.”

Marionille Espoo Ciné tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjesta hetkeksi erilaiseen maailmaan. Elokuvat, kivat työkaverit, joista monet ovat jo ystäviä sekä mukavat asiakkaat kannustavat palaamaan aina uudelleen vapaaehtoisporukkaan.

Nähdäänkö Marion tiimissä myös tulevina vuosina?

”Olisi mukavaa olla mukana ainakin vielä muutaman kerran!”
Karoliina Stauffer

10 viimeisintä