Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Ec17-blogi
Tilapioneerit tuo värähtelyä Keraan

Tilapioneerit tuo värähtelyä Keraan


Aika tuntuu pysähtyneen kulkiessa Keran alueen läpi Espoossa. Monet varastorakennuksista teollisuusalueella näyttävät olleen tyhjillään jo vuosia. Tänä viikonloppuna aluetta ravistellaan kuitenkin kunnolla, kun Tilapioneerit-projektikurssi yhteistyökumppaneineen valtaa suuren logistiikkahallin kulttuurikokeiluillaan.

Tilapioneerit on Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen laitoksen projektikurssi, jonka teemoina ovat tilapäiskäytöt aluekehittämisessä. Kurssilla perehdytään vajaakäyttöisiin tai käyttötarkoitukseltaan muuttuviin alueisiin ja rakennuksiin, sekä ideoidaan uusia toimintoja niihin.

Tilapioneerit-kurssi on toiminut aiempina vuosina eri kohteissa Helsingissä. Tänä vuonna se pidetään Espoon kaupungin toiveesta Kerassa, sillä alue tulee kokemaan suuren muutoksen lähitulevaisuudessa. Kurssin lopuksi opiskelijat järjestävät avoimen kaupunkitapahtuman, jossa esitellään syntyneitä ideoita. Tänä vuonna tapahtuma kulkee nimellä Kerapia ja sille pidetään myös itsenäinen KeraCiné-iltaklubi.

“Klubin ja tapahtuman paikaksi valikoitui autio logistiikkahalli. Sen suuri koko mahdollistaa monien esitysten ja kokeilujen tekemisen samanaikaisesti. Isossa alkuperäisestä käytöstä poistuneessa hallissa voi aistia tapahtuvan kaupunkimuutoksen, mikä toivottavasti välittyy myös vieraille”, kertoo klubin tuottaja Daniel Rieder Vialliset-kulttuurikollektiivista.


Astu rohkeasti halliin


KeraCiné-iltaklubin tuottaa Vialliset-kulttuurikollektiivi yhteistyössä Espoo Cinén kanssa. Vialliset on ollut myös Tilapioneerit-projektikurssin yhteistyökumppani vuodesta 2013. Viime vuonna kollektiivi tuotti nopeasti loppuunmyydyn TÄYSHOITO-iltaklubin Marian sairaalaan.

“Kun vuoden 2017 kaupunkitapahtuman ja sen iltaklubin tilaksi varmistui teollisuushalli Espoon Kerassa, tuntui loogiselta lyöttäytyä yhteen toukokuulle siirtyneen Espoo Cinén kanssa. KeraCinén toinen tuottaja, Olli Siitonen Tilapioneereista, toimi viime vuonna Espoo Cinén talkoolaisena, joten yhteistyötä päästiin suunnittelemaan nopeasti”, Daniel Rieder kertoo.

KeraCiné-iltaklubilla pääesiintyjänä on kodinhoitovälineistä rakennetuilla soittimilla musisoiva Cleaning Women. Erikoisissa esiintymispaikoissa viihtyvä yhtye tuo Keraan mystisen spektaakkelinsa. Klubilla esiintyvät myös Villa Nah ja Suad. Musiikkiesitysten välissä hallissa näytetään kotimaisia lyhytelokuvia.

“Toivomme, että yleisö uskaltautuu muuten niin uinuvalta tuntuvaan Keraan. Odotamme hienoja esityksiä, viihtyisää ja uteliasta tunnelmaa erikoisessa lokaatiossa, sekä tavallisesta poikkeavaa lauantai-iltaa”, Rieder innostaa.
Johanna Vakkuri

10 viimeisintä