ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Welcome to Norway
Welcome to Norway
Welcome to Norway
Rune Denstad Langlo

Welcome to Norway!

Norja 2016
Norjan-, englannin-, arabia- & swahilinkielinen, englanninkielinen tekstitys
90 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Primus on keski-ikäinen pohjoisnorjalainen hotelliyrittäjä, joka pursuaa hyviä bisnesideoita. Valitettavasti niillä on tapana osoittautua ajan mittaan vähemmän toimiviksi. Viime aikoina bisnes ei ole kukoistanut ja kiinteistökin alkaa olla romahtamispisteessä. Mutta sitten maahan alkaa tulla pakolaisia - ja paljon! Puolirasistinen Primus saa kuningasidean: muutetaan hotelli vastaanottokeskukseksi ja vedetään valtiolta välistä hyvät rahat! Vaikka hotelli ei tarkkaan ottaen olekaan ihan asumiskuntoinen, uudet asukit varmasti voivat aikansa kuluksi remontoida sen kuntoon. Käytännössä asiat eivät menekään ihan niin helposti kuin Primus uskoo. Puhdaslinjaisena komediana alkava elokuva vakavoituu edetessään ja vähitellen myös Primuksen käsitys tulokkaista alkaa saada uusia sävyjä, kun hän joutuu tutustumaan asukkeihinsa.
Vähänpä Rune Denstad Langlo tiesi, kuinka ajankohtaiseksi hänen elokuvansa osoittautuisi, kun hän alun perin alkoi hahmotella sitä! Elokuva sai ensi-iltansa keväällä Göteborgin elokuvajuhlien kilpasarjassa, missä se myös voitti yleisöpalkinnon.
Mickael Suominen


Welcome to Norway

Ohjaus: Rune Denstad Langlo

Rune Denstad Langlo (s. 1972) on norjalainen ohjaaja, joka on aloittanut uransa TV- ja elokuvatuottajana. Hän teki kansainvälisen läpimurtonsa moninkertaisesti palkitulla esikoiselokuvalla Pohjoiseen, jossa myös Welcome to Norway! -elokuvan pääosassa esiintyvä Anders Baasmo Christiansen esitti pohjoiseen poikaansa etsimään matkustavaa Jomaria. Elokuva sai laajan festivaalilevityksen ja esitettiin myös Espoo Cinéssä.


Käsikirjoitus: Rune Denstad Langlo
Näyttelijät: Anders Baasmo Christiansen, Slimane Dazi, Kristoffer Hjulstad, Nini Bakke Kristiansen, Birgitte Larsen, Henrik Rafaelsen
Tuotanto: Magnus Ramsdalen / Motlys
Kopio: Norsk filminstitutt


IMDb

Näytökset