ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Viimeinen tango
Viimeinen tango
Viimeinen tango
German Kral

Viimeinen tango
(Un tango más)

Saksa, Argentiina 2015
Espanjankielinen, suomenkielinen tekstitys
85 min
Sallittu kaikenikäisille


María Nieves Rego ja Juan Carlos Copes olivat virtuoosimaisia taiteilijoita: maailmankuulu tangopari, joka tanssi tiensä Buenos Airesista Broadwaylle. He olivat pariskunta yksityiselämässä ja työpari estradeilla, vuoroin rakastavaisia, vuoroin vihamiehiä - ja tanssivat yhdessä liki 50 vuotta. Takahuoneissa oli draamaa ja kohtalokkaita tapahtumia vähintään yhtä paljon kuin parrasvaloissa, sillä pari tanssi yhdessä vielä vuosia senkin jälkeen, kun tuskallinen ero oli tuhonnut heidän välinsä yksityiselämän puolella.
German Kralin elokuvassa nyt jo yli 80-vuotiaiden María Nieves Regon ja Juan Carlos Copesin haastattelujen avulla rakennettua uskomatonta tarinaa siivittävät tyrmäävät tangoesitykset, jotka sallivat katsojan kurkistaa tanssitaiteilijoiden intohimoiseen elämään ja taiteeseen aina 1950-luvulta tähän päivään.
Jenni Ukkonen

Ohjaaja German Kral on paikalla näytöksessä.


Viimeinen tango

Ohjaus: German Kral

Buenos Airesissa vuonna 1968 syntynyt dokumentaristi German Kral kasvoi Argentiinassa.
Elokuvaopintonsa hän teki 1990-luvulla Münchenin yliopistossa Saksassa, jossa hänen
opettajanaan ja myöhemmin myös työtoverinaan toimi Wim Wenders. Lyhytelokuva Tango Berlin (1997), jonka pääosassa Wenders esiintyy, esitettiin Venetsian elokuvajuhlilla. Kralin sydän on aina sykkinyt musiikkidokumenteille ja erityisesti argentiinalaiselle tangolle. Hänen kiitettyihin elokuviinsa lukeutuvat muun muassa Música Cubana (2004) ja Viimeiset aplodit (2008).

Käsikirjoitus: German Kral
Esiintyjät: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Pablo Verón, Alejandra Gutty, Juan Malizia
Tuotanto: Nils Dünker, Dieter Horres, German Kral / Lailaps Pictures, Horres Film + TV, German Kral Filmproduktion
Levitys: Kuusan Kino


IMDb

Näytökset