ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Vakava leikki
Vakava leikki
Vakava leikki
Pernilla August

Vakava leikki
(Den allvarsamma leken)

Ruotsi, Tanska, Norja 2016
Ruotsinkielinen, suomenkielinen tekstitys
116 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Pernilla Augustin roihuava romanttinen draama käsittelee mielenkiintoisesti rakkautta, aviorikosta ja ihmisen elämänvalintojen merkitystä yhteiskunnallisessa kontekstissaan. 1900-luvun alkupuolella toimittaja Arvid (Sverrir Gudnason) tapaa kesäisissä merenrantamaisemissa taiteilijan tyttären Lydian (Karin Franz Körlof). Nuoret rakastuvat, mutta kummankaan yhteiskunnallinen asema ei tee valintaa rahan ja rakkauden välillä helpoksi - molemmat päätyvät tahoillaan varakkaisiin ja tunnekylmiin järkiavioliittoihin. Tämä vaikea valinta ei kuitenkaan jää ainoaksi, kun parin vuosikymmenen jälkeinen kohtaaminen ajaa heidät uusien päätösten eteen.
Hjalmar Söderbergin klassikkoromaaniin perustuvan käsikirjoituksen tarkkanäköisyyden ja vahvan naisnäkökulman takana on tunnettu tanskalaisohjaaja Lone Scherfig.
Timo Kuismin


Vakava leikki

Ohjaus: Pernilla August

Ruotsalaisnäyttelijä Pernilla August (s.1958) on kunnostautunut osaavana ohjaajana. Augustin esikoiselokuva Sovinto, jossa myös Outi Mäenpää näytteli, valmistui vuonna 2010 ja saa Vakavasta leikistä vahvan seuraajan.

Käsikirjoitus: Hjalmar Söderbergin romaanin pohjalta Lone Scherfig
Näyttelijät: Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Liv Mjönes, Michael Nyqvist
Tuotanto: Frida Bargo, Patrik Andersson, Fredrik Heinig / B-Reel Feature Films
Levitys: Atlantic Film Finland


IMDb

Näytökset