ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Tomcat
Tomcat
Tomcat
Händl Klaus

Tomcat
(Kater)

Itävalta 2016

Saksankielinen, englanninkielinen tekstitys

114 min

Sallittu yli 16-vuotiaille


Stefan on muusikko ja hänen puolisonsa Andreas työskentelee saman orkesterin intendenttinä. He asuvat idyllisessä talossa Wienin esikaupunkialueella yhdessä komean kollikissansa, Moseksen kanssa. He ovat rakastuneita, heillä on vilkas sosiaalinen elämä, kaunis koti ja kaikin puolin turvatulta ja tasapainoiselta tuntuva elämä. Kaikki vaikuttaa melkeinpä liian hyvältä ollakseen totta.
Eräänä kauniina päivänä täysin odottamatta Stefan tekee jotain, mikä suistaa sekä Andreaksen että miehen itsensä tolaltaan. Sillä hetkellä jotain särkyy ja hetkessä koko idylli tuntuu haihtuvan heidän ympäriltään. Äkkiä kaikki, mikä aiemmin on ollut luonnollista ja itsestään selvää muuttuukin kyseenalaiseksi. Kuinka elää, kun rakkauden rinnalle nousee tunne, että vuosia elämän keskipisteenä ollut ihminen näyttäytyykin aivan uudessa valossa?
Mickael Suominen


Tomcat

Ohjaus: Händl Klaus

Händl Klaus (s. 1969) on itävaltalainen ohjaaja, joka on tunnetumpi näyttelijänä ja alkuperäisellä nimellään Klaus Händl (mm. Sophie Scholl - Viimeiset päivät, Pianonopettaja). Esikoisohjaus Märtz (2008) palkittiin mm. arvostetuilla Locarnon elokuvajuhlilla parhaana esikoisohjauksena. Ohjaajan itsensä käsikirjoittama toinen elokuva Tomcat sai ensi-iltansa helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla, missä se myös palkittiin kaikkein arvostetuimmalla LGBT-elokuvapalkinnolla, Teddy-patsaalla.

Käsikirjoitus: Händl Klaus
Näyttelijät: Lukas Turtur, Philipp Hochmair, Toni (Moses-kissa), Gerald Votava, Thomas Stipsits
Tuotanto: Antonin Svoboda, Bruno Wagner / coop99 filmproduktion
Kopio: Austrian Film Commission


IMDb

Näytökset