ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Stopover
Stopover
Stopover
Delphine Coulin & Muriel Coulin

The Stopover
(Voir du Pays)

Ranska, Kreikka 2016
Ranskan-, kreikan- & englanninkielinen, englanninkielinen tekstitys
102 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Afganistanin sotatantereelta saapuvat ranskalaissotilaat kotiutetaan, mutta heitä ei suinkaan lähetetä suoraan kotiin, vaan ensin lennätetään Kyproksen lomaparatiisiin lepäämään ja purkamaan traumojaan. Hehkuvan auringon alla kovia kokenut sotilasjoukko on vuoroin hemmoteltavana ja vuoroin ryhmäterapiassa, jotta paluu arkeen helpottuisi. Sota, väkivalta ja menetykset eivät kuitenkaan kylpemällä katoa.
Ajatuksia herättävän draaman ytimessä on kaksi sotilasta, Aurore ja Marine, joille siirtyminen sodan kauhuista leppoisiin lomamaisemiin ottaa erityisen koville. Heitä näyttelevät tämän hetken kuumin ranskalaisnäyttelijä Soko sekä niin ikään hyvin kysytty kreikkalais-ranskalainen Ariana Labed.
Timo Kuismin


Stopover delphine
Stopover muriel

Ohjaus: Delphine Coulin & Muriel Coulin

Sisarukset Delphine ja Muriel Coulin ovat ranskalaisia elokuvaohjaajia. Delphine Coulin tunnetaan myös kirjailijana. Vuonna 2011 sisaret ohjasivat ensimmäisen pitkän elokuvansa Espoo Cinéssäkin nähdyn 17 Girls, josta Cannesissa Kriitikkojen viikon ensi-iltansa jälkeen tuli pienimuotoinen festivaalihitti.

Käsikirjoitus: Delphine Coulin
Näyttelijät: Soko, Ariane Labed, Ginger Roman, Karim Leklou, Andreas Konstantinou
Tuotanto: Denis Freyd / Archipel 35
Myynti: Films Distribution


IMDb

Näytökset