ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Sky
Sky
Sky
Fabienne Berthaud

Sky

Ranska, Saksa 2015
Englannin- & ranskankielinen, englanninkielinen tekstitys
103 min
Sallittu yli 12-vuotiaille

Pariisilainen pariskunta lähtee lomalle Kalifornian autiomaahan, mutta ei pääse pakoon tulehtunutta suhdettaan. Sekavan yön seurauksena Romy (Diane Kruger) näkee tilaisuutensa paeta.
Ranskalaisohjaaja Fabienne Berthaudin elokuva tuntee amerikkalaisen road-elokuvan perinteet ja yhdistää klassiseen vapautumistarinaan ripauksen trilleriä. Tieromantiikka toteutuu upeasti elokuvan kauniissa kuvauksessa yksinäisistä motelleista, yöllisistä kahviloista ja huoltoasemista. Matkalla tavataan erikoisia tuttavuuksia kuten Las Vegasin pupuasuinen show-nainen ja uusi ystävä alkuperäisamerikkalaisine perheineen. Loppupuolella kuvaan tulee astuu myös miesten mies.
Toronton elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut Sky on ohjaaja Berthaudin kolmas yhteistyö karsimaattisen saksalaissyntyisen Diane Krugerin kanssa. Sivuhahmoina on liuta amerikkalaisia indie-näyttelijöitä, kuten Lena Dunham, Norman Reedus, Joshua Jackson, Q'orianka Kilcher ja ranskalainen Gilles Lellouche sikamaisessa roolissa.
Anni Leppänen


Sky

Ohjaus: Fabienne Berthaud

Fabienne Berthaud (s. 1966) on Ranskassa syntynyt näyttelijä, valokuvaaja, kirjailija ja elokuvantekijä. Sky on hänen kolmas pitkä elokuvansa, esikoiselokuva Frankie (2005) ensi-iltansa Locarnossa. Sitä seurasi Espoo Cinéssäkin nähty sisarusdraamasta Lily Sometimes (2010), joka avasi Cannesissa Ohjaajien kaksiviikkoisella. Kruger on nähty kaikkien kolmen elokuvan pääosassa.

Käsikirjoitus:  Fabienne Berthaud & Pascal Arnold
Näyttelijät: Diane Kruger, Norman Reedus, Gilles Lellouche, Lena Dunham, Q'orianka Kilcher, Lou Diamonds Phillips
Tuotanto: Bertrand Faivre, Gabrielle Dumon / Le Bureau Films & ​Pandora Filmproduktions
Myynti: The Bureau Sales


IMDb

Näytökset