ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Saint Amour
Saint Amour
Saint Amour
Benoît Delépine & Gustave Kervern

Saint Amour

Ranska, Belgia 2016

Ranskankielinen, englanninkielinen tekstitys

101 min

Sallittu yli 16-vuotiaille


Hervottomassa komediassa Gérard Depardieu näyttelee lihakarjankasvattajaa, joka haluaa saada viiniin menevää aikamiespoikaansa (Benoît Poelvoorde) jatkamaan suvun maatilaa. Parivaljakko lähtee kiertämään Ranskan maaseutua viinitilalta toiselle pariisilaistaksin kyydissä. Matkan aikana opitaan muun muassa viinanjuomisen kymmenen eri tasoa ja tutustutaan vastakkaiseen sukupuoleen.
Saint Amour on ranskalaisen ohjaajakaksikon Benoît Delépinen ja Gustave Kevernin seitsemäs yhteinen elokuva, myös pääosissa nähtävät Depardieu ja Poelvoorde ovat tuttuja jo aiemmista Delépine-Keven-elokuvista. Saint Amourissa tekee cameo-roolin myös "Ranskan vihatuin kirjailija" Michel Houellebecq, joka esiintyi pääosassa ohjaajien edellisessä elokuvassa Near Death Experience (2014).
Timo Kuismin


Saint amour delepine
Saint amour kervern

Ohjaus: Benoît Delépine & Gustave Kervern

Ranskalainen Benoît Delépine (s.1958) on koomikko ja ohjaaja, hänen maanmiehensä Gustave Kervern (s. 1962) on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Miesten alkoi vuonna 2004 ensi-iltansa saaneella mustalla komedialla Aaltra - vihaiset jalattomat miehet, jossa Suomi ja Aki Kaurismäki näyttelevät tärkeää osaa. Kervern on työskentelee myös näyttelijänä ja on mukana toisessakin tämänvuotisessa Ciné-elokuvassa, Macadam Storiesissa.

Käsikirjoitus: Benoît Delépine & Gustave Kervern
Näyttelijät: Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste, Céline Sallette, Gustave Kervern, Izïa Higelin, Michel Houellebecq
Tuotanto: Jean-Pierre Guérin, Benoît Delépine & Gustave Kervern / JPG Films, No Money Productions & Nexus Factory
Myynti: Le Pacte


IMDb

Näytökset