ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Rosalie Blum
Rosalie Blum
Rosalie Blum
Julien Rappeneau

Rosalie Blum

Ranska 2015
Ranskankielinen, englanninkielinen tekstitys
95 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Arkiset kuviot muuttuvat jännitysnäytelmäksi, kun ujo kolmekymppinen Vincent Machot näkee kaupassa vanhemman naisen, Rosalie Blumin (Noémi Lvovsky) ja kiinnostuu tästä pakkomielteenomaisesti. Vincent alkaa seurata naista kaikkialle. Aluksi keski-ikäisen Rosalien elämä vaikuttaa päivästä toiseen pelkästään arkirutiinien pyörittämiseltä, mutta pikkuhiljaa hänestä alkaa paljastua toinen toistaan oudompia piirteitä, jotka vievät lopulta yölliseen metsään ja outoihin rituaaleihin.
Käsikirjoittajana kunnostautuneen Julien Rappeneaun esikoisohjauksessa, porisevassa draamakomediassa tapahtumia tarkkaillaan mielenkiintoisesti kolmesta eri näkökulmasta, jolloin palaset loksahtelevat vähitellen paikoilleen. Pienimuotoinen, näppärästi käsikirjoitettu ja kuplivaa dialogia pulppuava elokuva pitää tiukasti otteessaan ja paljastaa vasta lopputekstien aikana sen, miksi Vincent alun perin kiinnostui Rosalie Blumista.
Timo Kuismin


Rosalie Blum

Ohjaus: Julien Rappeneau

Julien Rappeneau on tunnettu ennen kaikkea käsikirjoittajana, hän on käsikirjoittanut lukuisia pitkiä elokuvia,  mm. Espoo Cinéssä tänä vuonna nähtävän Vincent Garenqin Kalinkan. Rosalie Blum on ensimmäinen hänen ohjaamansa pitkä elokuva. Rappeneaun isä on ohjaaja-käsikirjoittaja Jean-Paul Rappeneau.

Käsikirjoitus: Camille Jourdyn sarjakuvaromaanin pohjalta Julien Rappeneau
Näyttelijät: Noémie Lvovsky, Kyan Khojandi, Alice Isaaz, Anémone
Tuotanto: Michaël Gentile & Charles Gillibert / The Film, CG Cinéma
Kopio: The Festival Agency


IMDb

Näytökset