ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Palaa luokseni vielä
Palaa luokseni Vielä
Palaa luokseni vielä
Piero Messina

Palaa luokseni vielä
(L'attesa)

Italia, Ranska 2015
Italian- & ranskankielinen, suomen- & ruotsinkielinen tekstitys
100 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Anna (Juliette Binoche) on äiti, joka on juuri joutunut hautaamaan tapaturmaisesti kuolleen poikansa Giuseppen. Muistotilaisuus on tuskin ehtinyt päättyä, kun Annan taloon Sisiliassa saapuu Giuseppen tyttöystävä Jeanne, joka ei tiedä tragediasta mitään. Surun lamauttama Anna päättää siirtää kuolinuutisen kertomisen tuonnemmaksi; jos tuskaa ei pue sanoiksi, voi vielä pienen hetken pitää yllä illuusiota, ettei Giuseppe olekaan poissa. Valheesta kasvaa kuitenkin pian liian suuri enää paljastettavaksi.
Keskushenkilön poissaololle perustuva, visuaalisesti häikäisevä draama on tutkielma tunteesta, ajasta ja dynamiikasta kahden toisilleen vieraan naisen välillä. Juliette Binoche tekee vähäeleisen mutta pakahduttavan roolityön surun näännyttämänä äitinä.
Jenni Ukkonen


Palaa luokseni viela

Ohjaus: Piero Messina

Piero Messina syntyi Italiassa vuonna 1981 ja opiskeli elokuvaohjausta kansallisessa elokuvakoulussa Centro Sperimentale di Cinematografiassa. Messina on työskennellyt Paolo Sorrentinon opissa ja toiminut muun muassa Suuri kauneus -elokuvan apulaisohjaajana. Venetsian elokuvajuhlien kilpasarjassa maailman ensi-iltansa saanut Palaa luokseni vielä on lyhytelokuvia ja televisiodokumentteja aiemmin ohjanneen Messinan debyytti pitkän näytelmäelokuvan saralla.

Käsikirjoitus: Giacomo Bendotti, Ilaria Macchia, Andrea Paolo Massara, Piero Messina
Näyttelijät: Juliette Binoche, Lou de Laâge, Giorgio Colangeli, Domenico Diele
Tuotanto: Nicola Giuliano, Francesa Cima, Carlotta Calori / Indigo Film
Levitys: Cinemanse


IMDb

Näytökset