ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
One man and his cow
One man and his cow
One man and his cow
Mohamed Hamidi

One Man and His Cow
(La vache)

Ranska 2016

Ranskankielinen, englanninkielinen tekstitys

91 min

Sallittu yli 7-vuotiaille


Fatah on algerialainen pienviljelijä, jonka unelmien päivä koittaa, kun hän - tai pikemminkin hänen lehmänsä Jacqueline - saa kutsun osallistua Pariisin maineikkaan maatalousnäyttelyn kilpailuun. Matka Algeriasta Pariisiin on vähävaraiselle miehelle ja yhdelle lehmälle miltei mahdoton tehtävä, mutta peloton Fatah ei salli suuren unelmansa murskautua käytännön haasteisiin. Niinpä Fatah taluttaa Jacquelinen lauttaan ja jatkaa lehmineen Marseillesta kohti haaveiden Pariisia - jalan. Matkan varrella kuusijalkainen parivaljakko törmää uusiin ihmisiin ja tapoihin. Samalla he oppivat myös yhtä ja toista elämästä. Hersyvän hauska ja hyväntahtoinen komedia ammentaa huumoria kulttuurien törmäyksistä. Elokuvan koskettavan sydämellinen ote jättää hymyn huulille vielä pitkäksi aikaa.
Jenni Ukkonen


One Man and His Cow

Ohjaus: Mohamed Hamidi

Mohamed Hamidi (s. 1972) on ranskalais-algerialainen ohjaaja-käsikirjoittaja, joka käsittelee elokuvissaan algerialaisen ja ranskalaisen identiteetin ja kulttuurisuhteen kompleksisuutta.
Näytelmiä ja televisiotöitä aiemmin ohjanneen Hamidin ensimmäinen pitkä elokuva Homeland (2013) perustui ohjaajan algerialaistaustaisen, sittemmin ranskalaistuneen perheen historiaan ja sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Toisessa elokuvassaan A Man and His Cow (2016) Hamidi jatkaa algerialaisen ja ranskalaisen kulttuurin törmäyksien tutkimista, tällä kertaa huumorin keinoin. Komedia putsasi palkintopöydän l'Alpe d'Huezin komediaelokuvafestivaalilla.

Käsikirjoitus: Mohamed Hamidi, Alain-Michel Blanc, Fatsah Bouyahmed
Näyttelijät: Fatsah Bouyahmed, Lambert Wilson, Jamel Debbouze, Julia Piaton
Tuotanto: Nicolas Adassovsky Duval, Yann Zenou, Laurent Zeitoun & Jamel Debbouze / Pathé, France 3 Cinéma, Agora Films, 14ème Art Production & Ten Films
Kopio: The Festival Agency


IMDb

Näytökset