ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Mad Love
Mad Love
Mad love
Philippe Ramos

Mad Love
(Fou d'amour)

Ranska 2015
Ranskankielinen, englanninkielinen tekstitys
105 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Eteläranskalaisen Albonin maalaiskylä rauhaa saapuu hämmentämään nuori ja komea uskonmies,  jota hengellisyyden sijaan johdattavat lihalliset halut. Hän puhuu kyllä hengenasioista ja  hurmaa taitavalla kielenkäytöllään, mutta myös kaataa kylän naiset yksi toisensa jälkeen. Saarnamieheksi pukeutuneen paholaisen kohtaloksi koituu kaunis, viaton ja sokea tyttö, jonka viettelemisestä tulee papille pirullinen pakkomielle. Mustan huumorin läpitunkemassa draamassa näkökulma on poikkeukselinen: tapahtumia tarkastellaan  giljotiinilla teloitetun papin näkökulmasta, joka muistelee menneisyyttään irtopäänä korissa.

Melvil Poupaud tekee Philippe Ramosin ohjauksessa jälleen aivan mahtavan roolin. Aiemmista rooleistaan Poupaud muistetaan varmasti parhaiten Xavier Dolanin palkitun Laurence Anyways -elokuvan nimiroolista, mutta hän esiintyi myös mm. viime vuonna Espoossakin nähdyssä Fideliossa. Mad Love voitti Montrealin elokuvajuhlien pääpalkinnon, arvostetun Grand Prix des Amériquesin.
Timo Kuismin


MadLove

Ohjaus: Philippe Ramos

Philippe Ramos (s.1966) on ranskalainen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja leikkaaja. Hänen elokuvansa Captain Ahab (2007) palkittiin Locarnon elokuvajuhlien parhaana ohjauksena. Mad Love on hänen neljäs pitkä elokuvansa.

Käsikirjoitus: Philippe Ramos
Näyttelijät: Melvil Poupaud, Dominique Blanc, Diane Rouxel, Lise Lametrie, Jean-François Stevenin, Jacques Bonnafé
Tuotanto: Paulo Branco / Alfama Films Production & Rhône-Alpes Cinéma
Myynti: Alfama Films


IMDb

Näytökset