ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Love   Friendship
Love   Friendship
Love   Friendship
Whit Stillman

Love & Friendship

Irlanti, Iso-Britannia, Ranska 2016

Englanninkielinen, suomen- & ruotsinkielinen tekstitys

94 min

Sallittu kaikenikäisille


Whit Stillmanin hurmaava Jane Austen -filmatisointi Love & Friendship kertoo Lady Susan
Vernonista. Kuvankaunis, mutta varsin varaton 35-vuotias leski ei kaihda keinoja saavuttaakseen arvonnousua niin sosiaalisessa kuin taloudellisessakin mielessä. Kun seurapiirien laskelmoiva manipuloinnin mestarinna karauttaa vaunuillaan edesmenneen puolisonsa tiluksille Churchilliin, sähköistyy koko totisen asiallinen yhteisö hetkessä. Ja syystä, sillä Lady Susanilla on suunnitelma poikineen!
Toukokuussa kotimaassaan briteissä julkaistun komediahelmen hurmaava sanankäyttö ja
mehevän pisteliäs satiiri villitsivät niin yleisön kuin kriitikotkin. Elokuva perustuu Jane Austenin varhaista tuotantoa edustavaan kirjeromaaniin Lady Susan, joka on saanut Stillmanin käsittelyssä raikkaan modernin silauksen. Pääroolissa loistaa Kate Beckinsale.
Jenni Ukkonen


Love friendship

Ohjaus: Whit Stillman

Whit Stillman (s. 1952) on amerikkalainen elokuvaohjaaja, -tuottaja ja -käsikirjoittaja, joka nousi Oscar-ehdokkuuden saaneella esikoiselokuvallaan Metropolitan (1990) 90-luvun amerikkalaisen indie-elokuvan kärkinimiin. Ohjaajan seuraavat elokuvat Barcelona (1994) ja Last Days of Disco (1998) täydensivät komediatrilogian, joka kuvaa amerikkalaisen ylemmän keskiluokan elämäntapaa, "haute bourgeoisia". Ohjaajan elokuvaa Damsels in Distress (2011) saatiin odottaa yli vuosikymmen. Ylistävien kritiikkien saattelema Love & Friendship (2016) on ohjaajan viides elokuva.

Käsikirjoitus: Jane Austenin kirjeromaanin Lady Jane pohjalta Whit Stillman
Näyttelijät: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Stephen Fry, Tom Bennett
Tuotanto: Katie Holly, Whit Stillman & Lauranne Bourrachot / Westerly Films, Blinder Films & Chic Films production
Levitys: Atlantic Film


IMDb

Näytökset