ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Hymyilevä Mies
Hymyilevä Mies
Hymyilevä Mies
Juho Kuosmanen

Hymyilevä mies

Suomi, Saksa, Ruotsi 2016
Suomen- & englanninkielinen, englanninkielinen tekstitys
90 min
Sallittu yli 7-vuotiaille


Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on elokuva nyrkkeilijä Olli Mäestä, jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Mäki on ottelemassa ammattilaisnyrkkeilyn
maailmanmestaruudesta keskellä valtavaa mediasirkusta. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden miehen mielenkiinto näyttää kuitenkin kääntyvän nyrkkeilystä kohti Raijaa, johon hän on palavasti rakastumassa. Tositapahtumiin pohjautuva Hymyilevä mies on uuden suomalaisen elokuvantekijäsukupolven komea läpimurto. Viehättävällä romantiikalla maustettu draama on humoristinen tarina onnen tavoittamisesta. Taidokkaasti 1960-lukulaisen tunnelman tavoittava sydämellinen elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan ensimmäisenä suomalaisena elokuvana.
Otto Suuronen


Näytöksen jälkeen jarjestetään Tapiola Gardenissa Kotimaisen juhlaelokuvan jatkoklubi, jossa esiintyvät Oona Airola & Ykspihlajan Kino-orkesteri. Klubille on vapaa pääsy, tervetuloa!


Hymyileva mies

Ohjaus: Juho Kuosmanen

Juho Kuosmanen (s. 1979) on uuden suomalaisen elokuvan valovoimaisimpia tekijälahjakkuuksia. Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen osastolta valmistunut Kuosmanen ohjasi lopputyönään puolipitkän elokuvan Taulukauppiaat (2010), joka voitti parhaan opiskelijaelokuvan palkinnon Cannesin elokuvajuhlien Cinéfondation- sarjassa. Kuosmasen läpimurtoelokuva Hymyilevä mies (2016) voitti Cannesin Un Certain Regard -sarjan toukokuussa 2016. Elokuvatöidensä ohessa Kuosmanen on toiminut läheisesti synnyinkaupunkinsa Kokkolan oopperan ja kaupunginteatterin parissa.

Käsikirjoitus: Juho Kuosmanen & Mikko Myllylahti
Näyttelijät: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff
Tuotanto: Jussi Rantamäki / Elokuvayhtiö Aamu, One Two Films, Tre vänner produktion
Levitys: B-Plan


IMDb

Näytökset