ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Hedi
Hedi
Hedi
Mohamed Ben Attia

Hedi
(نحبك هدي)

Tunisia, Belgia, Ranska 2016

Arabiankielinen, englanninkielinen tekstitys

93 min

Sallittu yli 12-vuotiaille


Tunisialainen nuori mies Hedi elää tavallisen tasapaksua elämää prikulleen yhteisönsä säätöjen mukaan. Kiltti mies tekee kaiken, mitä muut häneltä odottavat. Töissä hän tanssii pomonsa pillin mukaan, perheen parissa täyttyvät matriarkkamaisen äidin toiveet. Hedi on astumassa pian avioliittoon äitinsä hänelle valitseman morsiamen kanssa, mutta joutuu vielä viikkoa ennen häitään työmatkalle Mahdian rantakaupunkiin. Matkalla Hedi tapaa nuoren naisen Rimin, joka avaa Hedin silmät elämän juovuttavan monille mahdollisuuksille. Onko Hedillä voimaa murtautua ulos tradition sanelemasta elämästään ja kerrankin päättää jotain itse?
Elokuva on universaali tarina rakkaudesta sekä valinnanvaikeudesta velvollisuuden ja intohimon välillä. Se on myös katsaus arabikevään jälkeiseen Tunisiaan, jossa uusi ottaa mittaa vanhasta.
Jenni Ukkonen


Hedi

Ohjaus: Mohamed Ben Attia

Mohamed Ben Attia (s. 1976) on syntynyt Tunisiassa ja opiskellut elokuvaa kotimaansa lisäksi Ranskassa. Hän on ohjannut viisi lyhytelokuvaa, joista Selma kilpaili Clermont Ferrandissa vuonna 2014. Ben Attian esikoispitkä Hedi sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, missä se myös palkittiin paitsi parhaana esikoiselokuvana, myös parhaasta miespääosasta.

Käsikirjoitus: Mohamed Ben Attia
Näyttelijät: Majd Mastoura, Rym Ben Massaoud, Sabah Bouzouita
Tuotanto: Lina Chaabane Menzli & Delphine Tomson / Les Films du Fleuve & Nomadis Images
Kopio: Edge Entertainment


IMDb

Näytökset