ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Genius
Genius
Genius
Michael Grandage

Genius

Iso-Britannia, Yhdysvallat 2016

Englanninkielinen, ei tekstitystä

104 min

Sallittu yli 7-vuotiaille


New Yorkissa 1929 Scribner's kustantamon legendaarisen kustannustoimittajan (Colin Firth) pakeille tulee hermostunut kirjailija Thomas Wolfe (Jude Law) massiivisen käsikirjoituksen kanssa. Teksti on upeaa ja sitä on paljon. Sanoja suoltava, holtiton kirjailija ja hillitty kustannustoimittaja ovat parivaljakko, joita yhdistää rakkaus kirjallisuuteen.
Genius on elokuva kirjallisuudesta ja näkymättömästä tekijästä kirjailijan taustalla: kustannustoimittajasta, joka jo ennen Wolfea oli luotsannut kirjakauppoihin kokonaisen uuden amerikkalaisen kirjailijasukupolven - mm. F. Scott Fitzgeraldin ja Ernest Hemingwayn. Teatterin puolella nimekkään Grandagen esikoiselokuvassa on poikkeuksellisen nimekäs roolitus, josta poikkeuksellisesti amerikkalaisia henkilöitä näyttelevät lähinnä ei-amerikkalaiset näyttelijät!
Pasi NyyssönenGenius

Ohjaus: Michael Grandage

Brittiläinen Michael Grandage (s. 1962) on moninkertaisesti palkittu teatteriohjaaja ja tuottaja. Nykyään hän toimii myös nimeään kantavan teatteriryhmän, Michael Grandage Companyn taiteellisena johtajana. Genius on hänen esikoiselokuvansa. Ensi-iltansa elokuva sai Berlinalen arvostetussa kilpasarjassa.

Käsikirjoitus: A. Scott Bergin kirjan Max Perkins: Editor of Genius pohjalta John Logan
Näyttelijät: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney, Dominic West, Guy Pearce, Vanessa Kirby
Tuotanto: James Bierman, Michael Grandage, John Logan & Tracey Seaward / Riverstone Pictures, Michael Grandage Company, Desert Wolf Productions
Levitys: Future Film


IMDb

Näytökset