ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Gary Numan
Gary Numan
Gary Numan
Steve Read & Rob Alexander

Gary Numan: Android in La La Land

Iso-Britannia 2016
Englanninkielinen, ei tekstitystä
85 min
Sallittu kaikenikäisille

1970-luvun lopulla viileän synteettiset soundit punkin jälkeiseen uuteen aaltoon tuonut Gary Numan oli kuin robotti - tai vähintäänkin androidi. Aikakauden musiikkilehdissäkin ihmeteltiin, onko hän oikea ihminen. Are 'Friends' Electric? ja Cars -hiteistä tunnettu, 21-vuotiaana huikeaan suosioon noussut muusikko tuli sieltä myös nopeasti alas, eikä hän useasta comebackistä huolimatta onnistunut nousemaan takaisin huipulle.
Steve Readin ja Rob Alexanderin ohjaamassa, asiallisesti toteutetussa ja hyvännäköisessä dokumentissa käydään läpi Numanin nuoruusvuodet, mutta keskitytään vahvasti myös tähän päivään. Numan tekee paluuta jälleen kerran ja nyt tositarkoituksella. Elektronisen musiikin kummisedäksi kutsuttu Numan uskoo USA:n markkinoihin ja edistääkseen uraansa hän muuttaa perheineen varta vasten Englannista Kaliforniaan. Dokumentissa nähdään sympaattinen ja ujon epävarma perheellinen mies. Viisikymppinen Numan tekee töitä sen eteen, että vihdoinkin breikkaisi uudelleen. Uuden levyn äänityssessioiden lomassa hänet nähdään myös lavalla mm. Nine Inch Nailin Trent Reznorin kanssa.
Timo Kuismin


Gary Numan Read
Gary Numan Alexander

Ohjaus: Steve Read

Steve Read on hankkinut itselleen nimeä ja tunnustusta designerina, taiteellisena johtajana, valokuvaajana ja nyt myös dokumenttiohjaajana hänen esikoisohjauksestaan Knockout Scousers.

Ohjaus: Rob Alexander

Tuottaja-ohjaaja Rob Alexander on työskennellyt draama- ja dokumenttiprojektien parissa yli 20 vuotta. Gary Numan: Android in La La Land on ohjaajakaksikon toinen yhteistyö.

Esiintyjät: Gary Numan, Gemma Numan
Tuotanto: Rob Alexander / Perfect motion

Myynti: Fandango


IMDb

Näytökset