ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Fado
Fado
Fado
Jonas Rothlaender

Fado

Saksa, Portugali 2016

Saksan-, englannin- & portugalinkielinen, englanninkielinen tekstitys

100 min

Sallittu yli 16-vuotiaille


Nuori Berliinissä asuva lääkäri Fabian (Golo Euler) joutuu kohtaamaan kuoleman silmästä silmään potilaan menehtyessä hänen käsiinsä. Tuuliajolle ajautuva lääkäri päättää jättää kaiken ja lähtee tapaamaan entistä naisystäväänsä Doroa (Luise Heyer) Lissaboniin saadakseen tämän takaisin. Fabianin toivoman uuden alun jälkeen parin menneisyydestä tuttu haamu palaa kuitenkin kummittelemaan, kun miehen sairaalloinen mustasukkaisuus ottaa vääjäämättömästi yliotteen kaikesta.
Häiriötekijästä tuttu Pirjo Lonka tekee kansainvälisen elokuvadebyyttinsä saksalaisen Jonas Rothlaenderin esikoisohjauksessa, joka on tarkkanäköinen kuvaus mustasukkaisuuden järjenvastaisesta ja tuhoavasta voimasta.
Timo Kuismin

Elokuvan ohjaaja Jonas Rothlaender on paikalla näytöksessä torstaina 25.8.


FADO

Ohjaus: Jonas Rothlaender

Jonas Rothlaender (s. 1982) on saksalainen ohjaaja-käsikirjoittaja. Hän opiskeli Berliinin Elokuva- ja Televisioakatemiassa  Fado on hänen ensimmäinen pitkä fiktioelokuvansa. Sitä ennen hän on tehnyt useita lyhytelokuvia sekä sukupolvien välistä dynamiikkaa käsittelevän dokumettielokuvan Familiar Circles (2015), jonka pääosassa esiintyi hänen 90-vuotias isoisänsä, joka aikoinaan hävisi spekulatiivisessa pörssikaupassa miljoonia vaimonsa ja läheistensä rahoja.

Käsikirjoitus: Sebastian Bleyl & Jonas Rothlaender
Näyttelijät: Luise Heyer, Golo Euler, Albano Jerónimo, Pirjo Lonka, Duarte Grillo
Tuotanto: Luis Singer, Dennis Schanz, Ole Lohmann, Tara Biere / StickUp Filmproduktion
Myynti: Wide Management


IMDb

Näytökset