ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Evolution
Evolution
Evolution
Lucile Hadžihalilović

Evolution

Ranska, Belgia, Espanja 2015

Ranskankielinen, englanninkielinen tekstitys

81 min

Sallittu yli 16-vuotiaille


Eräänä päivänä uintiretkellä Nicolas huomaa ruumiin meren pohjassa. Huolestuneena poika kertoo asiasta äidilleen, mutta tämä todistaa pian väitteen vääräksi. Pian Nicolas joutuu sairaalaan. Paikka on täynnä saman ikäisiä nuoria poikia, jotka kaikki viedään vuoron perään leikkaussaliin. Ainoat aikuiset ympärillä, ja koko kotisaarella, ovat naisia. Nicolas alkaa aavistella, että jotain outoa on tekeillä.

Hadžihalilovićin elokuvaa tuntuu väärältä kuvailla sanoin, se pitää nähdä ja kokea. Vahvasti visuaalisuuteen ja unenomaiseen tunnelmaan nojaava tarina sekä hypnotisoi että nostattaa ihokarvat pystyyn. Hallitusti askel askeleelta elokuva livuttaa meidät keskelle painajaisten merta mutta jostain syystä sitä ei vastustele. Tässä kaikessa on jotain hyvin tuttua, humaania mutta samalla jotain raakaa, mikä kiehtoo aina viimeiseen minuuttiin saakka.
Maria Lehtonen


EVOLUTION

Ohjaus: Lucile Hadžihalilović

Lucile Hadžihalilović (s. 1961) työskentelee sekä käsikirjoittajana että ohjaajana. Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä Gaspar Noén kanssa ja heillä on yhteinen tuotantoyhtiö. Hadžihalilovićin edellinen ohjaus, esikoinen Innocence (2004) keräsi runsaasti palkintoja festivaaleilla, ja uutukainen Evolution on jo ehditty palkitsemaan San Sebastianin ja Tukholman elokuvafestivaaleilla.

Käsikirjoitus: Lucile Hadžihalilović, Alanté Kavaïté, Geoff Cox
Näyttelijät: Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier
Tuotanto: Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Jérôme Vidal, Sebastián Álvarez, Geneviève Lemal & John Engel / Les Films du Worso, Noodles Production, Volcano Films, Scope Pictures, Left Field Ventures
Myynti: Wild Bunch


IMDb

Näytökset