ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL




FI / EN
Dog
Dog
Dog
Esen Işık

Dog
(Köpek)

Sveitsi, Turkki 2015

Turkinkielinen, englanninkielinen tekstitys

98 min

Sallittu yli 12-vuotiaille

Vastakohtien ja ristiriitaisuuksien Istanbul näyttää monet kasvonsa Işıkin esikoispitkässä, joka kertoo kolme erilaista tarinaa rakkaudenkaipuusta suurkaupungissa: kotiäiti saa eräänä tavallisena arkipäivänä yllättävän yhteydenoton menneisyydestään, transsukupuolinen prostituoitu haikailee rakastamansa miehen perään ja koulupoika ihastuu varakkaamman perheen tyttöön.
Mutta saako kaihoisa rakkaus lopulta täyttymyksensä vai seuraako siitä vain tragediaa? Henkilöhahmojen kautta elokuva kurkistaa turkkilaisen yhteiskunnan nykytilaan - kuinka perinteiden määrittämä, kuristavan ahtaissa henkisissä raameissa elävä maa kaikesta huolimatta pyristelee kohti modernisoitumista.
Minna Yläkoski

Dog

Ohjaus: Esen Işık

Esen Işık (s. 1969 Istanbulissa) on asunut Sveitsissä 1990-luvun alusta lähtien ja opiskellut elokuva-alaa Zürichissä. Hän sekä käsikirjoittaa että ohjaa omat elokuvansa ja on saanut palkintoja jo lyhytelokuvistaan. Dog on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa. Se valittiin Sveitsissä vuoden 2015 parhaaksi elokuvaksi ja palkittiin myös vuoden parhaasta naispääosasta.

Käsikirjoitus: Esen Işık
Näyttelijät: Oguzhan Sancar, Bekir Sevenkan, Beren Tuna, Baris Atay, Cemal Toktas, Cagla Akalin, Salih Bademci, Hakan Karsak
Tuotanto: Brigitte Hofer & Cornelia Seitler / maximage
Myynti: maximage


IMDb

Näytökset