ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
De Palma
De Palma
De Palma
Noah Baumbach & Jake Paltrow

De Palma

Yhdysvallat 2015

Englanninkielinen, ei tekstitystä

110 min

Sallittu yli 12-vuotiaille


De Palma on indie-suosikki Noah Baumbachin ja hänen ohjaajakollegansa Jake Paltrow'n mukaansatempaava dokumenttielokuva pitkän uran tehneestä amerikkalaisohjaaja Brian De Palmasta. Toteutukseltaan intiimi ja rehellinen elokuva pohjautuu Carrien (1976) ja Scarface - arpinaaman (1983) ohjaajana muistettavan De Palman rentoon, jutustelevaan monologiin. Mukaan on liitetty runsas joukko elokuva- ja arkistonäytteitä. Aiheestaan täsmällisen parituntisen oppitunnin tarjoava elokuva on herkkua kaikille filmihulluille. Se kattaa mestariohjaajan koko filmografian, 1960-luvun lopun irrottelevista kengännauhapäivistä aina nykyhetken luoviin taukoihin saakka. Elokuvien mehevien taustatarinoiden lisäksi dokumentti muistuttaa oivaltavasti De Palman kokeilevan kuvakerronnan merkityksestä nykyelokuvan tehokeinoille. Euroopassa viimeisimmät elokuvansa työstänyt veteraaniohjaaja äityy kriittiseksi nykyistä Hollywood-järjestelmää kohtaan, jossa ohjaajien valta on sysätty marginaaliin.
Otto Suuronen


De Palma Baumbach
De Palma Paltrow

Ohjaus: Noah Baumbach

Noah Baumbach on 2000-luvun amerikkalaisen indie-elokuvan juhlituimpia ohjaajia Frances Han (2012) ja While We're Youngin (2014) myötä. Miehen läpimurtoelokuva The Squid and the Whale (2005) oli ilmestyttyään parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscar-ehdokkaana.


Ohjaus: Jake Paltrow

Jake Paltrow aloitti uransa televisiosta, mm. NYPD Blue -sarjan ohjaajana (1997-2004). Sittemmin hän on ohjannut kaksi pitkää fiktiota, persoonallisen komedian The Good Night (2007) ja tieteiselokuvan Young Ones (2014) sekä Boardwalk Empire -sarjaa (2013-2014).

Käsikirjoitus: Noah Baumbach, Jake Paltrow
Esiintyjät: Brian De Palma
Tuotanto: Jake Paltrow, Noah Baumbach / Empire Ward Pictures
Myynti: A24


IMDb

Näytökset