ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Captain Fantastic
Captain Fantastic
Captain Fantastic
Matt Ross

Captain Fantastic

USA 2016

Englanninkielinen, suomen- & ruotsinkielinen tekstitys

118 min

Sallittu yli 12-vuotiaille


Ben ja Leslie Cash ovat hartiavoimin rakentaneet sankan metsän siimekseen omavaraisen ja omalaatuisen kodin, jossa Ben määrätietoisesti koulii pariskunnan kuudesta lapsesta vahvoja, sivistyneitä ja eloonjäämistaitoisia. Kun tragedia särkee luonnonläheisen idyllin, eksentrisen perheen on jätettävä erilainen elämäntapansa ja palattava ihmisten ilmoille. Samalla Ben joutuu vaikeiden kysymysten äärelle pohtiessaan, mitä vanhemmuus pohjimmiltaan tarkoittaa ja millaisen hinnan hänen lapsensa ovat joutuneet maksamaan
isänsä unelmasta.
Humoristisen ja ajatuksia herättävän elokuvan vahvan pääosan tulkitsee Taru sormusten herrasta -trilogiasta tuttu Viggo Mortensen. Käsikirjoitus ja ohjaus ovat pitkän näyttelijänuran tehneen Matt Rossin käsialaa. Taianomaista tunnelmaa elokuvaan tuo islantilaisyhtye Sigur Rósin luoma musiikki.


Captain Fantastic

Ohjaus: Matt Ross

Matt Ross (s. 1970) on yhdysvaltalainen näyttelijä-ohjaaja, joka on Suomessa näyttelijänä tunnetumpi (mm. Big Love). Captain Fantastic on hänen toinen pitkä ohjauksensa. Se sai ensi-iltansa Sundancessa ja esitettiin myös Cannesin Un Certain Regard -sarjassa, missä se myös palkittiin parhaasta ohjauksesta.

Käsikirjoitus: Matt Ross
Näyttelijät: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas
Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell, Kathryn Hahn, Trin Miller, Steve Zahn
Tuotanto: Monica Levinson, Jamie Patricof, Shivani Rawat & Lynette Howell Taylor / Electric
City Entertainment & ShivHans Pictures
Levitys: Finnkino


IMDb

Näytökset