ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Bride
Bride
Bride
Paula Ortiz

The Bride
(La novia)

Espanja, Saksa 2015
Espanjankielinen, englanninkielinen tekstitys

95 min

Sallittu yli 12-vuotiaille


On morsian, on sulhanen ja on toinen mies, Leonardo. Sulhasen ja Leonardon suvut ovat katkeran vihan erottamat. Sulhanen rakastuu morsiameen ja pyytää äitinsä vastusteluista huolimatta hänen kättään. Mutta samalla morsianta kalvaa intohimoinen rakkaus vihollissuvun Leonardoon, joka on naimisissa morsiamen serkun kanssa. Häät lähestyvät ja paine kasvaa sietämättömäksi!
Federico García Lorcan Veren häät on 1900-luvun arvostetuimpia espanjalaisnäytelmiä ja yksi kaikkien aikojen hienoimpia rakkaustragedioita. Carlos Sauran elokuvatulkinta Antonio Gadesin ryhmän näytelmään perustuvasta tanssiteoksesta on flamenco-elokuvien aatelia. Paula Ortiz ei ole pelännyt tarttua isoon aiheeseen. Tällä kertaa keskipisteeseen nousevat naiset ja ennen kaikkea morsian, jonka roolissa Inma Cuesta (mm. Blancanieves, Julieta) tekee unohtumatonta työtä.
Mickael Suominen


Bride

Ohjaus: Paula Ortiz

Paula Ortiz Álvarez (s. 1979) on espanjalainen ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Esikoispitkä Chrysalis / De tu ventana a la mía (2014) sai ensi-iltansa Valladolidin tärkeällä festivaalilla, missä Ortiz myös heti palkittiin parhaana uutena ohjaajana. Ortizin toinen pitkä elokuva The Bride on merkinnyt ohjaajansa lopullista kansainvälistä läpimurtoa. Se on palkittu jo lukuisilla palkinnoilla niin kotimaassaan kuin muuallakin, se sai mm. kaksi "Espanjan Jussia" eli Goya-palkintoa oltuaan ehdokkaana peräti kahdessatoista sarjassa.

Käsikirjoitus: Federico García Lorcan  näytelmän Bodas de sangre (suom. Veren häät) pohjalta Javier García Arredondo & Paula Ortiz
Näyttelijät: Inma Cuesta, Asier Etxeandia, Álex García, Luisa Gavasa, Carlos Álvarez-Novoa, Ana Fernández, Consuelo Trujillo, Leticia Dolera
Musiikki: Shigeru Umabayashi
Tuotanto: Alex Lafuente & Rosana Tomás / Get In the Picture, Cine Chromatix
Myynti: Fortissimo Films


IMDb

Näytökset