ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Blood of my blood
Blood of my blood
Blood of My Blood
Marco Bellochio

Blood of My Blood
(Sangue del mio sangue)

Italia, Ranska, Sveitsi 2015
Italiankielinen, englanninkielinen tekstitys
107 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Veteraaniohjaaja Marco Bellocchion Blood of My Blood on kaksiosainen elokuva, joka sai ensi-iltansa Venetsian elokuvafestivaalien kilpasarjassa 2015. Tapahtumat sijoittuvat samaan Santa Claran luostarivankilaan 1700-luvulla ja nykyajassa. Luostariin teljettyä sisar Bernadettaa syytetään vehkeilystä paholaisen kanssa. Hänen pappirakastajansa on tehnyt itsemurhan ja tämän veli yrittää järjestää hautauksen siunattuun maahan. Nykyajassa puolestaan rikas venäläinen haluaa ostaa luostarin ja paikallinen virkamies pyrkii hänen kanssaan vampyyriksi epäillyn kreivi Bastan puheille, joka pitää majaa raunioituvassa luostarissa.
Blood of My Blood on yksityiskohtainen ja monimuotoinen elokuva petoksesta, salaliitoista ja korruptiosta. Bellocchio vangitsee teemojen ajattomuuden - vuosisatojen kuluessa ei juuri mikään ole muuttunut.
Pasi Nyyssönen


Blood of My Blood

Ohjaus: Marco Bellocchio

Marco Bellocchio (s.1939) on ollut italialaisen elokuvan kärkikastia 1960-luvulta lähtien. Italialaisen elokuvan Balzacksi kuvattu ohjaaja tunnetaan ärhäkkäänä yhteiskuntakriitikkona. Lukuisia Bellocchion elokuvia on esitetty myös Espoo Cinéssä, viimeksi vuonna 2013 nähty Dormant Beauty.

Käsikirjoitus: Marco Bellocchio
Näyttelijät: Roberto Herlitzka, Pier Giorgio Bellocchio, Lidiya Liberman, Fausto Russo Alesi, Alba Rohrwacher
Tuotanto: Simone Gattoni & Beppe Caschetto / Kavac Film, IBC movie, Rai Cinema
Myynti: The Match Factory


IMDb

Näytökset