ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
B-movie
B-movie
B-movie
Jörg A. Hoppe, Klaus Maeck & Heiko Lange

B-Movie: Lust & Sound in West Berlin

Saksa 2015

Englannin- & saksankielinen, englanninkielinen tekstitys

94 min

Sallittu yli 12-vuotiaille


70-luvun lopun punk ja sen jälkeinen uusi aalto rantautuivat nopeasti myös kylmän sodan viilentämään ja muurin ympäröimään Länsi-Berliiniin, jonka dekadentissa ilmapiirissä se räjäytti rähjäisen kaupungin alakulttuurit ja taidemaailman totaalisesti. Manchesterista Berliiniin 70-luvun lopussa muuttanut nuori mies Mark Reeder oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja tallensi Berliinin sykettä kymmenen vuoden ajan.
Materiaalista syntynyt dokumentti B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin on sopivan rujo kunnianosoitus aikakaudelle, jolloin taiteen tekemisellä ei tuntunut olevan minkäänlaisia rajoja - eikä sillä, kuka oli taiteilija. Berliinissä, kulttuurien sulatusuunissa Reederin kämppiksenä oli muun muassa Nick Cave ja yöllisen kaupungin baareissa ja konserttipaikoissa nähdään esimerkiksi Einstürzende Neubauten, New Order, Nena, Tilda Swinton sekä Die Toten Hosen.
Timo Kuismin


B-movie1 hoppe


B-movie2-maeck


B-movie3 lange

Ohjaus: Jörg A. Hoppe

Kulttuurin moniosaaja, muun muassa musiikkituottaja ja -journalisti Jörg A. Hoppe (s. 1952) tunnetaan televisiotuotannostaan. B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin on Hoppen esikoispitkä ohjaus.

Ohjaus: Klaus Maeck

Saksalainen Klaus Maeck (s. 1954) on musiikki- ja elokuvatuottajana tunnettu. Elokuvan saralla Maeck muistetaan Fatih Akınin elokuvista Taivaan reunalla (2007) ja Soul Kitchen (2009).Ohjaus: Heiko Lange

Heiko Lange (s.1976) on ohjannut, kirjoittanut ja tuottanut televisiodokumentteja ja -ohjelmia, sekä musiikkivideoita. Langen ensimmäinen dokumenttielokuva The Noise of Cairo (2011) sai paljon kiitosta elokuvafestivaaleilla, kuten United Nation Film Festivalilla.

Käsikirjoitus: Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck
Esiintyjät: Mark Reeder, Gudrun Gut, Annette Humpe, Blixa Bargeld, Nena, Nick Cave, Westbam, Joy Division, Zazie de Paris, Die Toten Hosen, Der "wahre" Heino, Einstürzende Neubauten, Die Ärzte, Die Unbekannten, Malaria!, Notorische Reflexe
Tuotanto: Jörg A. Hoppe, Heiko Lange & Klaus Maeck / DEF Media
Kopio: Interzone Pictures


IMDb

Näytökset