Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
FI / EN
Pääkuva

Kuukauden leffa

Espoo Ciné järjestää yhdessä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa läpi talven Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja esityksiin voi ostaa Lippupalvelusta (hinta alk. 7,50 €). Lippupisteen täydenpalvelun myyntipisteitä löytyy mm. Espoon yhteispalvelupisteistä, esimerkiksi Espoon kulttuurikeskuksessa. Jos nämä hienot eurooppalaiselokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on vielä mahdollista korjata tilanne!

tammikuu
TiiSTAI 24.1. klo 19.00

Kommuuni 400 x 267 px

Kollektivet

Tanska, Ruotsi, Alankomaat 2016
Kesto: 1 t 52 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaaja: Thomas Vinterberg
Pääosissa: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Helene Reingaard Neumann
Levittäjä: Atlantic Film Finland
IMDb


Thomas Vinterberg: Kommuuni

Erikillä (Ulrich Thomsen) ja Annalla (Trine Dyrholm) on unelma. Keski-ikäistymistä ja -luokkaistumista välttääkseen pari päättää perustaa kommuunin. Yhdessä tyttärensä Frejan kanssa he muuttavat Erikin perimään hulppeaan huvilaan Kööpenhaminan hienostoalueelle ja kutsuvat mukaan joukon ystäviä. Talo on pian täynnä iloa ja elämää, asukaskokouksia, pitkiä illallisia ja yöttömiä öitä. Ystävyys, rakkaus ja yhdessäolo kukoistavat, kunnes syrjähypystä alkanut suhde rikkoo yhteisön tasapainon.

Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa maailmanensi-iltansa saanut Kommuuni on Thomas Vinterbergin (Jahti, Submarino, Juhlat) elokuvista henkilökohtaisin ja saanut innoituksensa ohjaajan omista lapsuudenkokemuksista. Komediaa tulvivan tyylikkään draaman naispääosassa nähdään karismaattinen Trine Dyrholm, joka oikeutetusti palkittiin Annan roolistaan Berliinissä parhaan naispääosan palkinnolla.

Helmikuu
Tiistai 14.2. klo 19.00

Cafe Society 400 x 267 px

Café Society

USA 2016
Kesto: 1 t 36 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaaja: Woody Allen
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
IMDb

Woody Allen: Café Society

Woody Allenin ohjaama ja käsikirjoittama romanttinen draamakomedia kuljettaa katsojan 1930-luvun glamouria tihkuvaan Hollywoodiin ja sieltä New Yorkin hienoston yöelämään, joka vilisee niin seurapiirikaunottaria kuin gangstereitakin.

Bronxin kasvatti Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) päättää lähteä tavoittelemaan onneaan Hollywoodiin elokuva-alalla menestyneen enonsa Phil Sternin (Steve Carell) leipiin. Perillä nuorukainen kohtaa kauniin Vonnien (Kristen Stewart), joka vie hänen sydämensä. Kuinka käy pariskunnan rakkaustarinalle, kun Bobbyn on palattava New Yorkiin auttamaan perheensä yökerhobisneksessä?

Allenin tuotannolle tyypilliseen tapaan elokuvaa tähdittää aimo kavalkadi persoonallisia eturivin näyttelijöitä: Eisenbergin, Stewartin ja Carellin ohella mukana ovat muiden muassa Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll, Jeannie Berlin ja Ken Stott.

Maaliskuu
Tostai 16.3. klo 16.00

Tämän jälkeen 400 x 267 px

L'Avenir

Ranska, Saksa 2016
Kesto: 1 t 40 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaaja: Mia Hansen-Løve
Pääosissa: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka, Edith Scob, Sarah Le Picard, Solal Forte, Elise Lhomeau
Levittäjä: Atlantic Film Finland
IMDb

Mia Hansen-Løve: Tämän jälkeen

Nathalie (Isabelle Huppert) opettaa filosofiaa pariisilaislukiossa. Hän rakastaa työtään ja välittää omistautuneesti itsenäisen ajattelun perinnettä eteenpäin oppilailleen. Työn lisäksi Nathalien päivät täyttää perhe: opettajakollega aviomies, kaksi aikuisuuden kynnyksellä olevaa lasta sekä huomionhakuinen iäkäs äiti.Kun aviomies yllättäen ilmoittaa jättävänsä Nathalien toisen naisen vuoksi, hänen seesteinen arkensa alkaa horjua. Odottamaton yksinäisyys pakottaa Nathalien arvioimaan elämäänsä uudelleen, ja ensimmäistä kertaa hän kokee täydellisen vapauden.

Taidokkaan ja hienovaraisen draaman pääosassa nähdään upea Isabelle Huppert. Mia Hansen-Løven ohjaama ja käsikirjoittama elokuva voitti Berliinin elokuvajuhlilla 2016 palkinnon parhaasta ohjauksesta.

Huhtikuu
Sunnuntai 9.4. klo 15.00

Pässit 400 x 267 px

Hrútar

Islanti, Tanska 2015
Kesto: 1 t 33 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaaja: Grímur Hákonarson
Pääosissa: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson, Gunnar Jónsson, Þorleifur Einarsson
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
IMDb

Grímur Hákonarson: Pässit

Islannin karun kauniilla maaseudulla, kaukaisen laakson perukalla asuvat veljekset Gummi ja Kiddi. Miehet asuvat toistensa naapureina ja pitävät molemmat lampaita, eivätkä mitä tahansa lampaita, vaan ikiaikaisen islantilaisen rodun harvinaisia viimeisiä edustajia.

Veljekset ovat kuitenkin ajautuneet jo neljäkymmentä vuotta sitten katkeriin riitoihin ja eivätkä ole sen koomin puhuneet toisilleen. Vanhojen jääräpäiden vihanpito on vuosien mittaan kärjistynyt ankaraksi kilpailuksi siitä kumpi kasvattaa rodun parhaat valioyksilöt. Kaikki miesten elämässä näyttää kiertyvän keskinäisen vihanpidon ja lampaiden ympärille.

Mutta sitten tapahtuu jotain, jonka jälkeen mikään ei ole entisellään. Pystyvätkö pässinpääveljekset lopulta nousemaan vihanpitonsa yläpuolelle, kun uhattuna on miehille kaikkein rakkain asia maailmassa: koko lammasrodun tulevaisuus?

Toukokuu
Keskiviikko 17.5. klo 19.00

Julieta 400 x 267 px

Julieta

Espanja 2016
Kesto: 1 t 39 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaaja: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Adriana Ugarte, Emma Suaréz, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Michelle Jenner
Levittäjä: Future Film
IMDb

Pedro Almodóvar: Julieta

Pedro Almodóvarin uusi elokuva on draama naisista, rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä. Julieta asuu Madridissa tyttärensä Antían kanssa. Molemmat naiset surevat Xoanin, Antían isän ja Julietan aviomiehen, kuolemaa. Toisinaan suru lähentää ihmisiä, joskus se ajaa heidät erilleen. Kun Antía täyttää kahdeksantoista vuotta, hän hylkää äitinsä sanaakaan sanomatta. Julieta etsii häntä kaikkialta, kaikin keinoin. Julietalle selviää ainoastaan se, miten vähän hän tyttärestään tietää.

Julieta on elokuva äidin kamppailusta epätietoisuutta vastaan. Se on myös kertomus kohtalosta, syyllisyydestä ja siitä käsittämättömästä mysteeristä, joka saa meidät hylkäämään rakastamamme ihmiset, pyyhkimään heidät elämästämme kuin he eivät koskaan olisi merkinneet meille mitään. Kuin heitä ei olisi koskaan ollut olemassakaan.