ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Cart Instagram Facebook
Twitter

Bikes vs cars-4
Bikes vs cars-1Bikes vs cars-3

Fredrik Gertten

Bikes vs Cars

Ruotsi 2015

Portugalin-, englannin-, espanjan- ja tanskankielinen / englanninkielinen tekstitys
91 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Pyörät vastaan autot: vastakkainasettelu pyöräilijöiden ja autoilijoiden välillä kärjistyy niin täällä kuin muuallakin. Palkitun ruotsalaisen dokumentaristin Fredrik Gerttenin upouudessa elokuvassa tarkastellaan tilannetta erityisesti São Paulossa ja Los Angelesissa, lisäksi mukaan on otettu tunnelmakuvia mm. Torontosta, Berliinistä, Bogotàsta ja Kööpenhaminasta. Varsinkin arkistopätkät Toronton entisen kohupormestarin Rob Fordin pyöräilylausunnoista saavat kenen tahansa työmatkafillaristin ohimosuonet tykyttämään. Elokuvan esimerkkikaupunkien taustaa vasten kotimainen keskustelu onneksi näyttää hyvinkin hillityltä, mutta samat iso teemat herättävän voimakkaita tunteita kaikkialla.


Elokuvan jälkeen Espoon ja Helsingin kaupunki- ja liikennesuunnittelusta pyöräilyn näkökulmasta ovat keskustelemassa mm. kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs Helsingin pyöräilijöistä, Helsingin kaupungin pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen, liikenneinsinööri Heini Peltonen Espoon kaupunkisuunnittelusta sekä pyöräilyaktiivi Lari Karreinen Espoosta. Keskustelun moderoi Helsingin sanomien pyöräblogin toimittaja sekä Vuoden pyöräilijä 2013 Teppo Moisio. Lue lisää tapahtuman ohjelmasta Facebookista.


Tapahtumassa paikalla ovat myös Pyörien Pyörä, Oh My Juice! ja Puurola. Pyörien pyörä tarjoaa leffaväelle pyörän pikahuoltoja (10€) tai perushuoltoja (70€), ei varauksia, huollot paikan päällä. Maksu kortilla tai käteisellä.


Ohjaus: Fredrik Gertten

Tuotanto: Margarete Jangård, Elin Kamlert / WG Film

Kopio: Doc Lounge


Elokuvan kotisivu

IMDb

Näytökset