ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Cart Instagram Facebook
Twitter

AFF Fatima 01
AFF Disco 01AFF Ikuisesti sinun 01

Useita ohjaajia

AFF-lyhärit

Suomi, 2013-2014

Suomen- ja ruotsinkielinen / suomenkielinen tekstitys

Yhteiskesto 97 min

Sallittu yli 7-vuotiaille


Artova Film Festival tarjoaa kouluille suunnatun kotimaisen lyhytelokuvanäytöksen. Näytöksen teemana on Perhe, ja elokuvissa päästään kurkistamaan perhetematiikkaan eri näkökulmista.


Susani Mahadura & Sami Levo

Ikuisesti sinun x 3
Mitä on rakastuminen? Miltä äidin rakastuminen näyttää tyttären silmissä? Sympaattinen stop-motion –vaha-animaatio kertoo tyttären äänellä kerrottuna tarinan yksineläjäksi päätyneen äidin rakkauksista ja sydänsuruista. Muistojen siivittämä koskettava dokumenttielokuva avaa monivaiheisen elämäntarinan ja laittaa katsojan pohtimaan niin rakkauden kuin avioliiton merkitystä. Joskus oma asenne on se mikä ratkaisee elämän suunnan.


Käsikirjoitus: Susani Mahadura
Esiintyjät: Susani Mahadura, Sirpa Oja
Tuotanto: Sami Levo
  Arto Tuohimaa / Metropolia AMK
Kopio: Metropolia AMK


Sera Martikainen
Kaksi äitiä
Dokumenttielokuva Kaksi äitiä lähestyy adoption teemaa hellän koskettavasti. Vauvana biologisesta äidistään eroon joutunut Lisa on kasvanut adoptioperheen luona aikuiseksi nuoreksi naiseksi. Aikuisuuden myötä saa oikeuksia, kuten selvittää jäljet biologisen äidin luokse. Dokumentti seuraa niin Lisan kuin kahden äidin tarinaa tästä matkasta ja mitä siitä seurasi. Matka menneisyyteen kysyy kaikilta osapuolilta avoimuutta, rohkeutta ja ymmärrystä. Mikä lopulta onkaan perheen määritelmä?

Käsikirjoitus: Sera Martikainen
Esiintyjät: Annica Finne, Lisa Finne, Nina Alholm, Tiia Alholm
Tuotanto: Markus Hellas / ELO Helsinki Film School
Kopio: Markus Hellas


Sara Aaltonen
Supersankarin tytär
Saran ollessa vasta vuoden ikäinen hänen isänsä lähti tavoitellakseen unelmaansa huumepoliisin yksikössä, jättäen taakse perheensä. Työn vaarallisuuden vuoksi perheelliset eivät olleet ammattiin tervetulleita. Lähes 19 vuoden jälkeen Sara päättää, että haluaa saada isäänsä yhteyden. Koskettava dokumentti seuraa Saran pohdintoja isyydestä ja muistoja isästään, ja niitä hetkiä, jolloin isä on niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. Voiko isä olla isä, jos hän ei ole paikalla ja hänestä ei kuule tai tiedä mitään?


Käsikirjoitus: Sara Aaltonen
Esiintyjät: Sara Aaltonen
Tuotanto: Melissa Salmi / Metropolia AMK
Kopio: Melissa Salmi


Naima Mohamud
Fatima
Fatima kuulee eräänä yönä vanhempiensa keskustelun ja luulee heidän olevan eroamassa. Fatima vetäytyy kuoreensa mutta hänen paras ystävä, neuvokas Milla pääsee pian jyvälle tapahtumista, ja tietää, mitä tehdä tilanteen pelastamiseksi. Osaako mummi auttaa tyttöjä, vai löytyykö apu sittenkin Bollywood-elokuvista? Hauskan ja hellän humoristisesti avioeron teemaa lapsen näkökulmasta lähestyvä elokuva palkittiin sarjansa parhaana Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla.


Käsikirjoitus: Naima Mohamud
Näyttelijät: Yasmin Heinonen, Ilona Valve, Yusufi Gazmend, Joanna Haartti, Eija Ahvo
Tuotanto: Markku Tuurna / Filmimaa
Kopio: Suomen elokuvasäätiö


Selma Vilhunen

Disco

Vantaan Hakunilan Hevoshaan koulun viidesluokkalaiset haluavat järjestää discon. Jotta disco voitaisiin pitää, vaatii opettaja oppilaita käyttäytymään hyvin – helpommin sanottu kuin tehty! On opittava kuuntelemaan muita, pyytämään anteeksi ja pitämään suu kiinni. Välillä on vaikea olla hiljaa, kun mielipiteitä on niin paljon. Hersyvän huumorin keinoin esitetty dokumentti lähestyy koululuokan elämää niin oppilaiden kuin opettajan silmin. Kenellä on lopulta viimeinen sana?


Käsikirjoitus: Selma Vilhunen & Iris Olsson
Tuotanto: Markku Tuurna / Filmimaa
Kopio: Suomen elokuvasäätiö


KULPS! 6.-7. lk

Näytökset