ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Cart Instagram Facebook
Twitter

15-blog-fi

Hallituksen Otto kertoo mitä katsoa!


Espoo Cinén hallituksen jäsen Otto Suuronen on toista vuotta festivaalin sisäpiiriläinen ja mukana kuratoimassa festivaalin ohjelmistoa. Päivätyössään Suomen elokuvasäätiössä Otto hoitaa suomalaisten lyhyt- ja dokumenttielokuvien kulttuurivientiä. Osin leipätyönsä ansiosta Otto on tänä vuonna kuratoinut ohjelmistoon näytöksellisen uusia pohjoismaisia lyhytelokuvia. Festivaaliaktiivin Oton muut elokuvavalinnat Cinén ohjelmistoon ovat valikoituneet niin dokumenttielokuvaan keskittyvästä Amsterdamin IDFAsta kuin Edinburghin elokuvajuhliltakin. Elokuvan löytöretkeilijäksi itseään kutsuva Otto tekee keskeisimmät löytönsä kotimaisen elokuvan hämärästä menneisyydestä - ja toiveikkaasta tulevaisuudesta. Laajan elokuvamaun omaava Otto mainitsee heikoksi kohdikseen nostalgiset kasvukertomukset sekä kauhun ja komiikan vinoutuneet kerrostumat.

Otto
  

Tässä Oton TOP 5-tärpit ohjelmistosta:

1. Häiriötekijä - Absurdia (suomalaista) komiikkaa ei koskaan ole tarjolla tarpeeksi. Omaperäisillä tarinoilla (Paha perhe, Miehen työ) aiemminkin säväyttäneen Aleksi Salmenperän uutukaista elokuvaa kohtaan odotukset ovat korkealla.

2. Chuck Norris VS Communism - Dokumentaarinen kerronta, komediallinen VHS-tribuutti ja tyylikkäästi dramatisoidut jännitysjaksot lomittuvat upeaksi kokonaisuudeksi romanialaisen Ilinca Călugăreanun esikoiselokuvassa. Samalla se muistuttaa, että poliittinenkin elokuva voi olla hyvää viihdettä.
 
3. Between Dog And Wolf: The New Model Army Story  - Rokumentit kiinnostavat aina, etenkin jos keskiössä ovat uuden aallon mestarit.

4. Pohjoismaiset lyhärit - Tiiviissä pohjoismaisessa lyhäripaketissa korostuu koominen oivaltavuus, taidokas tarinankerronta sekä näkemyksellinen tiivistämisen taito.

5.  Inside Out - Mielen sopukoissa - Up - kohti korkeuksia -elokuvan (2009) tehneen Pete Docterin Inside Out on vuoden odotetuimpia ensi-iltoja. Cinéssä tämän Cannesissa ylistystä saaneen animaation voi nähdä ennakkoon alkuperäiskielisenä versiona (suomenkielisin tekstein).

20 uusinta