ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
21.-30.8.2015
Cart Instagram Facebook
Twitter


Blogi

Mitä Espoo Cinéssa tapahtuu?


Yöaikaan kutsuu kauhufaneja


Uusi eurooppalainen kauhuelokuva on jälleen vahvasti esillä Espoo Cinéssä. Yöaikaan –sarja esittää tuoretta kauhua mm. Irlannista, Iso-Britanniasta, Saksasta ja jopa täältä koto-Suomesta.


The Canal on irlantilainen talokauhuelokuva, joka kuitenkin rikkoo genren perinteitä. Rupert Evans näyttelee Davidia, perheenisää, joka muuttaa vaimonsa ja poikansa kanssa uuteen kotiin. David alkaa tutkia poliisin vanhoja filmejä ja löytää perhemurhasta kertovan pätkän, jonka hän yllättäen huomaakin kuvatun omassa uudessa kodissaan. Tutkiessaan vanhoja filmejä, löytyy Davidin vaimo yhtäkkiä murhattuna. Alkaa painajainen, jossa David yrittää vakuuttaa pahojen voimien olevan vaimon murhan takana. The Canal on katsojaa hitaasti piinaava kauhuelokuva, joka yhdistää talokauhua, käsikameramateriaalia ja veristä kuvastoa.
Soulmate edustaa perinteisempää kummitustarinaa. Cinéssäkin näyttelijänä vierailleen Axelle Carolynin esikoisohjaus on vahva ja tunnelmoiva. Anna Walton esittää Audreya, joka miehensä kuoleman jälkeen yrittää itsemurhaa. Väsyneenä Audrey lähtee toipumaan syrjäiseen kartanoon. Nainen ei kuitenkaan ole talossa yksin, vaan käytäviä asuttaa toinen särkynyt sielu, jonka kanssa Audrey löytää erikoisen yhteyden. Soulmate on uuden ajan kummitustarina, johon sekoittuu romantiikkaa ja surumielistä melankoliaa.Der Samurai on saksalainen kauhufantasia, joka alkukuvista lähtien vie katsojan arvaamattomalle matkalle, eikä tulevaa voi arvata. Kilttiä ja vässykänoloista poliisi-Jakobia ei arvosta hänen lähipiirinsä saati kolleegansa. Jakobin tärkein tehtävä näyttäisi olevan metsässä ulvovan suden jäljittäminen, mutta matkallaan Jakob törmää outoon, naiseksi pukeutuneeseen villiin muukalaiseen. Samuraimiekkaa heilutteleva hahmo tuntuu haluavan houkutella Jakobin pois kuoreestaan ottamaan ohjat omiin käsiinsä. Der Samuraissa on pinnan alla kytevää seksualisuuttakin käsittelevää jännitettä, joka lopussa yllättää ja hämmentää katsojaa varmasti.Kotimaista kauhua edustaa Der Samurain edessä esitettävä Nightsatan and The Loops of Doom, jossa suunnataan postapokalyptiseen Karjalaan. Keskiössä on turkulainen soturijoukko, Nightsatan-yhtye, ja trio päätyy aavikolle, jossa häijy hermafrodiitti hautaa naisia. Elokuva on genrensä traditioita kunnioittavasti italiankielinen.


 


Witching & Bitching on espanjalainen räävitön kauhukomedia, joka yhdistää varhaista Almodovaria ja Tarantinomaista dialogia. Elokuvasta voit lukea lisää täällä.Tervetuloa viihtymään yöaikaan – jos uskallat!

20 uusinta